Humanost na delu: Saša Matić pomaže dečje odjeljenje Instituta za onkologiju!

276

Vođen izrekom “Ono što napravimo za sebe umire zajedno sa nama, a ono što učinimo za druge ostaje besmrtno” pjevač Saša Matić još jednom će pokazati svoju humanost i pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

Naime, Matić će dio prihoda od koncerata koje će održati u beogradskoj Areni 8. i 9. marta izdvojiti u humanitarne svrhe, a ovoga puta odlučio je pomoći dječije odjeljenje Instituta za onkologiju u Beogradu.

On je sa svojim saradnicima posjetio pomenuto odjeljenje, gdje je od direktora Instituta, prof. dr. Radana Džodića saznao šta im je u ovom trenutku najpotrebnije.

Tako će dječije odjeljenje Instituta za onkologiju dobiti novi monitor za praćenje vitalnih funkcija kod djece, nove kompjutere, pvc stolariju, nove klima uređaje i ostale potrepštine koje će im olakšati boravak na odjeljenju.

“Ja bih bio najsrećniji da nijedno dijete nikada nema nijedan problem u životu, ali želje su jedno a realnost je, nažalost drugačija. Zato je na nama da ih ne zaboravimo. I ne samo djecu, nego bilo koga ko je u stanju potrebe” – rekao nam je pjevač.

Ovo je, pored brojnih humanitranih koncerata i akcija koje je održao, samo još jedna u nizu pjevačevih akcija poput one kojom je u saradnji sa Ministrastvom omladine i sporta pomogao dom u Sremčici, ali i konstantnih akcija pomoći školi za slepu i slabovidnu djecu “Veljko Ramadanović iz Zemuna, koju je i lično pohađao.