INTERVJU // Mehdi Žigo – Ljude koji me prate i podržavaju ne smatram svojim fanovima

942

Mehdi Žigo dolazi iz Zenice i ima 17 godina. Prije učešća u “Zvezdama Granda” takmičio se u muzičkom šou “Zvijezda možeš biti ti”. Za sebe kaže da je skroman i iskren, ali da često zna da bude brzoplet. Mehdi ističe da obožava muziku kao i da je njegov uzor Toše Proeski.

maxresdefault

Sudeći prema onom dok te slušamo kada pjevaš, rekli bismo da se već dugo baviš pjevanjem. Da li je to tako?

– Pa muzikom se bavim već 10 godina otkako sam se uspisao u muzičku školu, a pjevanjem se profesionalno bavim od svoje 15 godine.

Ti si definitivno postao miljenik publike, to se vidi i po tvom Facebook profilu i usudit ću se reći kako imaš zaista pravu armiju fanova. Kako si osvojio publiku za tako kratak period, da li su možda godine te koje su uticale na to ?

– Pa da, imam dosta ljudi koji me prate i podržavaju moj rad, ne bi volio da se u medijima spominju kao moji fanovi oni svi sa mnom se dopisuju i redovno se čujemo. Iako sam dobio 1400 poruka u subotu nakon nastupa i na sve sam odgovorio.

Kako si došao na ideju da se prijaviš na ZVEZDE GRANDA ?

– Na prijavljivanje u Zvezde Granda su me nagovorili prijatelji koji su me pratili u jednom show programu koji se održavao u Bosni.

Oduševio si publiku a i cijeli Grand,kakva su tvoja očekivanja na Zvezde Granda ?

– Pa da ostavio sam dobar utisak na publiku i žiri, volio bi da dođem što dalje i da ponudim publici nešto što do sada nije bilo na našim prostorima.

Možda je prerano govoriti o tome, no očekuješ li ulazak u finale ?

– Da ne bi volio još o tom finalu, ima još do toga, ja ću se truditi da dodjem do toga, ali vidjet ćemo šta mi sudbina sprema.

Kako je zabavljati publiku u nekom lokalu, da li imas nastupa i gdje te tvoji fanovi mogu uskoro vidjeti ?

– Još ne radim na nastupima trenutno spremam da bendom repertoar.

Otvori dušu našim čitaocima portala, naročito pripadnicama ljepšeg pola…Kakvo je tvoje ljubavno stanje, šta se dešava na tom polju ?

– Pa ovako trenutno sam zaljubljen, što mi se do sada nije dešavalo (smijeh) mogu reći da mi je jedna djevojka potpuno osvojila srce, zato imam emociju dok pjevam što mi je i Šaban Šaulić rekao.

Tko je ti uzor od estradnih umjetnika ?

– Jedini uzor mi je Toše Proeski i tako će ostati.

I za kraj poruka za sve naše vjerne čitaoce !

– Nikad ne odustajte od svojih snova i borite se za njih!!

(e-turneja.com)