Tufek izvršio prozivku, u Zvijezdi dva nova imena

178

Novi šef stučnog štaba NK Zvijezda Gradačac, Emir Tufek, održao je na Banja Ilidži prozivku igrača.

Tufek izvršio prozivku, u Zvijezdi dva nova imena

Od danas je tako gradačački premijerligaš krenuo s pripremama za novu sezonu. Pred trenerom Tufekom je zadatak da uigra ekipu, posloži kockice i pokuša Zvijezdu zadržati u gornjem dijelu tabele.

“Većina igrača mi se odazvala na današnjoj prozivci. Naravno, neki igrači su otišli iz kluba i prije nego što sam imenovan za trenera, ali smatram da na raspolaganju imam dobar igrački kadar”, kazao je Tufek, inače legenda mostarskog Veleža, u razgovoru za SportSport.ba, dodavši:

“Tu su i dva nova imena. Došao je Belmin Vila, bivši igrač Želje, koji je boravio jedno vrijeme i u Hajduku, te Edis Zulić, koji je igrao u Slogi iz Tojšića”.

“Sutra imamo testiranja, pa dan kasnije ljekarske preglede, a prekosutra počinje trenažni proces. Ostajemo do osmog februara u Gradačacu, zatim idemo u Pulu na pripreme. Kada su u pitanju prijateljske utakmice, još ih dogovaramo, a planirano je osam utakmica”, dodaje Tufek i ističe na kraju:

“Moram reći da sam jako lijepo primljen u novoj sredini. Svi su zasad prekorektni. Što se ambicija tiče, cilj nam je završiti što bolje na kraju sezone, ali ostati prvenstveno stabilan premijerligaš”.

Izvor: SportSport / e-turneja