BILA JE JEDNA OD NAJLJEPŠIH ŽENA ESTRADE, ONDA SU JE PORODIČNE TRAGEDIJE SLOMILE: Roditelji su je oblačili kao dječaka, majčina smrt je duboko potresla, odala se alkoholizmu i NESTALA SA SCENE!

400

Poznata pevačica stalno se u javnosti pojavljivala sa osmehom na usnama, a malo ko zna koliko tužnu životnu sudbinu krije.

Mirjana Petričević bila je jedna od najpoznatijih pevačica na prostorima bivše Jugoslavije i proslavila se imenom Mira Kosovka.

Mnogi su govorili da je jedna od najlepših žena tog vremena, a više o njenoj sudbini pročitajte u nastavku.

Javnost je zaprepastila činjenica da su je kao devojčicu otac i braća oblačili u mušku odeću i stvorili su virdžinu. Ona je odrastala kao dečak sve do fakulteta
Ona je 1977.godfine napustila rodnu Đakovicu, upisala je Defektološki fakultet koji je studirala dve godine, da bi ga napustila. U profesionalne vode se otisnula 1986. godine.

Mira je, nakon smrti majke, bila prinuđena da ode iz Srbije zbog jako lošeg finansijskog stanja.



“Muka me, sine, naterala da odem. Svi moji su izbegli iz Đakovice, niko nema para, niko te ne pita kako ti je… Kada su me pozvali ljudi iz Australije i pitali za koliko novca ću otići da radim, rekla sam im: “Koliko date.” Kad nemaš para, i sto maraka je mnogo. Otišla sam i ostala tamo”, rekla je svojevremeno Mira u intervjuu za “Press reviju”.

Međutim, nakon što joj preminula majka, Miru je potom zadesila još jedna porodična tragedija. Njoj je preminuo brat blizanac, zbog čega je prestala da se bavi muzikom.

“Više nisam mogla da pevam, nije mi bilo ni do čega. Smrt brata me je potpuno uništila. I danas osećam veliku prazninu. Uvek je voleo da me vidi nasmejanu i lepu, zvao me je “Moj crni labude”… Posle njegove smrti bila sam emotivno ubijena, mislila sam da će mi biti lakše uz alkohol”, navela je pevačica u jednom intervjuu.

Lepa pevačica već godinama živi u Austriji, a kako sama kaže, s vremena na vreme se zbog nostalgije vrati u Srbiju. I dalje je krasi prepoznatljiva lepota i dzuga crna kosa.