Kopam po kontenjerima jer moram, ne zato što zelim!!!

448

Ja sam iz sela Gornji Porijecani u blizini Visokog, živim s ženom i sinom u svojoj kući, ali bez struje i vode.Kopam po kontenjerima da zaradim za prehranu djeteta kaze nam Alem Aksamović u pocetku našeg razgovora.

Ne trazim od ljudi da mi daju pare, tražim da mi neko pomogne da pronađem posao, da bi sam mogao da zaradim, da prehranim sebe i svoju obitelj. Imam  sina od četri godine  koji ne zna za televizor i crtiće kao ostala djeca njegove dobi, jer vec 4 godine nemamo struje, noći provodimo uz svjecu, kroz plač nam govori ovaj skromni čovjek.

Kopam po kontenjerima i nije me srmota, jer sam prisiljen na to. Srmota treba da bude države u kojoj zivimo, jer s 12 km djecijeg doplatka koliko dobijem za sina ne mogu da zivim. Kao što reče na pocetku ne trazim nista dzabe, samo neki posao da mogu da hranim svoju porodicu i da zivimo kao ljudi, jer ovo sad nije zivot  dostojan ni zivotinja a da ne pricamo o  covjeku.

Svi oni koji zele pomoci ovom covjeku i njegovoj porodici mogu to uraditi na nacin da se obrate Alemu licno na broj mob (+387)061-936-862 te tako dobiju informacije iz prve ruke sto im je najpotrebnije, ili da ga posjete i uvjere se u izuzetno lose stanje u kojem nebi trebao da zivi covjek u 21 stoljecu.

Jasmin/E-Turneja.com