Nogometni svijet u šoku: Slavni nogometaš doživio srčani udar?!

184

Slavni francuski nogometaš David Désiré Marc Ginola (49) kolabirao je u četvrtak, javljaju francuski mediji. Dobra vijest da mu je stanje stabilno.

Novine Nice-Matin javljaju kako se Ginola srušio na nogometnom terenu u kući Jean-Stéphanea Camérinija, organizatora Mapauto Golf Kupa na kojem se Ginola trebao natjecati. Helikopterom je prevezen u bolnicu u Monaco na kardiološki odjel. Još uvijek nije potvrđeno zbog čega se Ginola srušio, iako se sumnja da je u pitanju srčani udar.

Francuz prije nego što mu je pozlilo nije pokazivao nikakve znakove bolesti, odnosno, nije pokazivao nikakve znakove da bi mu moglo pozliti.

U utorak navečer je prisustvovao zabavi zajedno sa zvijezdama Formule 1, bivšim vozačima Davidom Coulthardom i Eddiem Jordanom. Glasnogovornik Ginole izvjestio je kako se njegov klijent srušio tijekom vrućeg vremena, ali i da se još uvijek ne zna razlog.

Karijera Francuza bila je osebujna. Ginola je karijeru započeo u Sporting Toulonu 1985. godine kad je imao svega 18 godina. Nakon toga je prešao u Racing 1988. godine, Brest 1990., a u PSG 1992. godine s kojim je 1994. osvojio prvenstvo i ukupno tri puta Kup. Proglašen je za najboljeg francuskog igrača 1993., te za najboljeg igrača francuske lige 1994. godine.

net.hr/M.Đ.