Seka Aleksić u prepunoj Areni održala koncert za pamćenje (FOTO)

748

Ljubav koju Seka širi svakom svojom pjesmom nagrađena je vriskom, aplauzom… nekoliko hiljada najvatrenijih obožavatelja. Da su pjesme sa posljednjeg albuma „Lijek za spavanje“ apsolutni hitovi, već je znano, ali je zenička publika to još jednom potvrdila

Odisejom, baladaom sa posljednjeg albuma „Lek za spavanje“, Seka Aleksić je pred nekoliko hiljada vatrenih obožavatelja počela koncert u zeničkoj Areni. Bila je to, kako nam je rekla, ljubavna poruka za supruga Veljku Piljkića, nešto najmanje što je mogla učiniti za svu neizmjernu ljubav koju joj pruža otkako su zajedno.

DSC_0266

Seku je u Zenici oko 9.000 ljudi dočekala gromoglasnim aplauzom. Neviđena euforija nastala je već nakon taktova prve pjesme. Velikom arenom se prelamalo: „Seka, Seka“… Jer kada se pojavila potekle su i suze radosnice kod mnogih fanova šposebno onih koji su uspjeli od svlačionice do bine da se fotografiraju s njom ili dobiju poljubac.

Ljubav koju Seka širi svakom svojom pjesmom nagrađena je vriskom, aplauzom… nekoliko hiljada najvatrenijih obožavatelja. Da su pjesme sa posljednjeg albuma „Lijek za spavanje“ apsolutni hitovi, već je znano, ali je zenička publika to još jednom potvrdila. Horski su sa ovom pjevačicom pjevali svaku pjesmu od početka do kraja. Pored „Leka za spavanej“, „Crvenog ruža“, „Ti se hrani mojim bolom“, „Ranjeni lav“… pokazalo se i da druge pjesme, Sekini veliki hitovi, nikada ne izumiru. Miješali su sa Sekom crno i zlatno, „putovali“ „Balkanom“…

Zbog velikog interesovanja publike za, kako mnogiu nazvaše večerašnji muzički događaj, koncert o kojem će se dugo pričati, centar Zenice je pred sami početak koncerta bio gotovo blokiran.

Pored publike interesovanje za ovu pjevačicupokazalči su i novinari kako iz BiH tako i Srbije. Iako je bilo planirano da ona za „sedmu silu“ izdvoji pola sata, zbog interesovanja to je trajalo puno duže… Publika je velikim ovacijama dočekal i Peđu Medenicu, specijalnog gosta na ovom koncertu.

Crvenomanija je zavladala u „gradu čelika“… Bit će da su u pravu svi koji rekoše kako će to biti koncert o kojem će se dugo pričati.

Dio sredstava sa ovog koncerta otišao je u humanitarne svrhe.

-Hvala, Zenico…. Hvala od srca! – ovim riječima popularna pjevačica završila je večerašnje druženje s publikom.

Tekst: Expressmag.ba
Foto: I.Štrbac/S.Bulut (e-turneja.com)