Manchester United u jednom danu dva potpisa!

528

14366454728843

U jednom danu dva potpisa. Dugo je Manchester United pripremao svoja pojačanja, a onda su danas završili dolazak dva pojačanja.

Bastian Schweinsteiger i Matteo Darmian novi su igrači ‘Crvenih đavola’. Klub s Old Trafforda oba je pojačanja predstavio na svojoj službenoj stranici.

Iako se Schweinsteiger tokom posljednjih sedmica povezivao s Manchester Unitedom, ipak je njegov prelazak iz Bayerna odjeknuo kao iznenađenje. Sve je sinoć najavio njemački Bild, a danas je došla i službena potvrda.

Prvo se javio Bayernov velikan Karl-Heinz Rummenigge potvrdivši kako su Bavarci postigli sporazum s Manchester Unitedom.

„Željeli smo ga uvjeriti da ostane u Bayernu, ali je želio otići. Kako je u Bayernu proveo 17 godina razumijemo želju da promijeni sredinu“, rekao je Bayernov predsjednik.

Ubrzo je transfer potvrdio i Manchester United koji je Bayernu za Schweinsteigera platio 18 miliona eura.

Toliko su ‘Crveni vragovi’ platili i Mattea Darmiana, talijanskog reprezentativca koji je došao iz  Torina. O ovom transferu piše se već danima, sve je dogovoreno prije nekoliko dana, a sada je napokon i službeno objavljeno.

„Ovo je ostvarenje sna. U Torinu sam proveo sjajne godine na kojima se želim zahvaliti svima, a posebno navijačima“, rekao je Darmian nakon predstavljanja u Manchesteru.