OŽENIO SE IZUDIN DRAGOLJ, TAKMIČAR ZMBT3: FRAZA “DALEKO OD OČIJU-DALEKO OD SRCA” NIJE ISTINITA!

175

Izudin Dragolj i Šejla Čolak

 

Prvog dana mjeseca novembra, dvogodišnju vezu krunisali su brakom Izudin Dragolj i Šejla Čolak. Izudin je mnogima poznat kao učesnik show-a ZMBT, treća sezona. Svadbeno veselje održano je u hotelu Behar, u Goraždu.

“Crno, klasično odijelo bio je izbor mog supruga, u kombinaciji sa rozom kravatom, jer je roze-zelena varijanta bila tema našeg vjenčanja. Takvi su bili i bidermajer, torta, svadbeni reveri, te odjeća kuma i kume. Oduvijek sam priželjkivala da moja vjenčanica bude od čipke, bajkovita i sofisticirana, a upravo takva je i bila. Hvala salonu vjenčanica Lady M na pomoći u dizajniranju.
Kuma je bila moja najbolja prijateljica i kolegica Sibel Bego-Čehović, kojoj sam takođe ja bila kuma na njenom vjenčanju, a kum je bio Sadin Hodžić, osoba koja nas je upoznala, i zbog toga mu dugujemo veliku zahvalnost.

Vjenčanje je bilo otmjeno, sofisticirano, ma naprosto prekrasno. Fotografisanje smo obavili u prelijepom ambijentu hotela Behar i prelijepoj jesenjoj idili Goražda, ovog centra Bosansko-Podrinjskog kantona i rijeke Drine obasjane suncem, sa velikim bendom koji je sjajnom muzikom uveseljavao goste.

A kako smo se upoznali? Hm, fraza “Daleko od očiju- daleko od srca” nije tačna. Ova veza je čisti dokaz da je ova opaska netačna. Nakon ljubavi koja se rodila, kako kažu „na prvi pogled“, moj suprug je imao običaj reći: „Čim sam je ugledao, znao sam da ćemo život provesti skupa.“ I bio je upravu. Ljubav koja se izrodila bila je jača od svega, a znali smo da će biti tako. Bilo je teško ali, poslije dvije godine zabavljanja, dočekivanja, ispraćaja, nedostajanja, dopisivanja, nepropasvanih noći zbog maratonskih telefonskih razgovora, odlučili smo se na brak – ispričala je Šejla za portal svadbeivjencanja.ba.

Zbog prirode posla kojim se bave, Šejla kao zaposleni doktor stomatologije i Izudin, kao mlad ali jako uspješan muzičar, a inače diplomirani inžinjer poljoprivrede, koji često putuje, a uz to priprema nove pjesme, svježem bračnom paru ne ostaje previše vremena za zajedničke aktivnosti, no, oni ne žele svoju ljubav podrediti karijerama. Ljubav je na prvom mjestu, a onda sve ostalo.

Simpatični mladenci su za čitatelje portala svadbeivjencanja.ba napisali i poruku, koja glasi:

“Ne odustajte! Ako ste u vezi “na daljinu”, sva ona tuga koju trpite dok vam nedostaje najdraža osoba, na dan vjenčanja bude izbrisana, jer shvatite da je vrijedilo. Koristite sve pogodnosti današnje tehnologije da vam skrate momente kada niste skupa. I vjerujte, i onda kada vam se čini da iz milion drugih razloga nećete uspjeti, samo se sjetite da nikada, niko, ni iz kojeg razloga nije uspio zaustaviti dvoje ljudi u ljubavi”.

 

 

 
 
Piše:E. K.
Izvor:Svadbeivjencanja.ba/e-turneja.com