ZAVRŠENA IZGRADNJA 5.000 KVADRATA STAMBENOG KOMPLEKSA ”MILJACKA”

150

Fasada - Lamela A1

Sarajevo, 25. septembar 2014. – Okončana je izgradnja 5.000 m2 stambeno poslovnog prostora u novom naselju ”Miljacka”. To praktično znači da je prva zgrada u potpunosti završena, a izgradnja druge zgrade je već u poodmakloj fazi.

Od ukupno 70 izgrađenih stanova, 65 stanova je već pronašlo nove vlasnike, dok su od 7 poslovnih prostora, na raspolaganju ostala još 3.

Druga zgrada će imati ukupno 81 stan, i pola radova je već završeno.

Riječ je o njemačkom standardu gradnje sa energetskom efikasnošću koja je u skladu sa normama EU, i koja između ostalog podrazumijeva tri stakla, tri dihtunga, fasadu debljine 10 cm, sa cijenama najnižim u Sarajevu.

”Uposlili smo domaću građevinsku operativu, jer smo se poučeni iskustvom izgradnje naših prethodnih stambeno – poslovnih projekata uvjerili da je moderan koncept stanovanja, koji je ugrađen u naše projekte, domaći građevinski stručnjaci implementiraju sa stopostotnim kvalitetom i učinkom. Na nekoliko respektabilnih UNIPROMET-ovih zgrada u Sarajevu, dokazali smo da znamo i umijemo graditi stanove po povoljnim cijenama za potrebe moderne porodice i u skladu sa standardima savremene kvalitete gradnje, ali i uštede energije i očuvanja prirodne okoline. Može se kazati da nastaje jedno od najatraktivnijih naselja u Sarajevu na lokaciji sa izvanrednom komunikacijom na gradski saobraćaj, škole, ulaz i izlaz iz glavnog grada, sarajevska izletišta i parkove, zgradu općine, i ostale životno bitne potrebe stanovnika naselja ”Miljacka”, riječi su direktora MS&WOOD, Hruste Tupekovića.

Novo naselje ”Miljacka” nalazi se odmah iza RTV Doma u ulici Džemala Bijedića i nalazi se u neposrednoj blizini budućeg centra BAUHAUS u Sarajevu. U toku je i akcijska prodaj sa popustima i do 10%, a cijena kvadratnog metra stanova u izgradnji u naselju ”Miljacka”, različitih kvadratura sa mogućnošću kombinovanja broja i sadržaja prostorija se kreće od 1.350 KM do 1.750 KM.