Sušić: Atmosfera je poljuljana nesrećom u Zenici, Kipar moramo pobijediti

239

Svi Zmajevi odradili su današnji trening, a atmosferu u reprezentaciji je narušila rudarska tragedija koja je zadesila Zenicu, ali i potresla cijelu Bosnu i Hercegovinu.
U redovima bh. selekcije stanje je stabilno i svi nogometaši spremni su za prvu utakmicu s reprezentacijom Kipra, koja se igra u utorak.

bosna

”Pripreme protiču bez ikakvih problema. Igrači s nestrpljenjem očekuju prvu utakmicu, a do nje imamo još dva treninga. Uglavnom, dosad je sve onako kako smo očekivali, atmosfera je dobro poljuljana ovom tragedijom koja se desila u Zenici, izgleda da smo mi nesretna zemlja. Svako malo pa nam se nešto desi”, rekao je selektor Safet Sušić.

Selektor je još istakao da igrači neće gledati utakmice Kipra, dodavši da to nije potrebno, ali da će stručni štab analizirati u toku dana igru Kipra.

“Danas ću sa svojim saradnicima gledati utakmicu, a igrači neće. Ovaj put mi mislimo na sebe, jer se zna da ćemo imati loptu u posjedu i vrlo lako ćemo vjerovatno dolaziti do njihovih 30 metara nakon čega još trebamo realizaciju. Ne smijemo im dati previše prostora za kontranapad i momci su svjesni da trebamo pobijediti”, dodao je Pape.
Sušić je istakao da ćemo i u ovim kvalifikacijama igrati ofanzivno, sa dva ili tri napadača.

“Čitave kvalifikacije ćemo igrati sa dva ili tri napadača. Nikada sa jednim. Ukoliko budemo igrali sa dva klasična to će biti Džeko i Vedo, a ukoliko jednog od njih izostavim, onda ću staviti dva napadača po strani, Višću i Hajrovića”, kazao je Sušić.
Posljednji trening fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine pred prvi duel kvalifikacija sa Kiprom održat će se sutra u 18 sati, dok je pola sata ranije zakazana zvanična press-konferencija.

Amar Delić/e-turneja.com

[nggallery id=19]