Obilježena prva godina od osnivanja Demokratske fronte BH

150

81871c5c75d638f098e05eb8b1c90878_89cc0f733d58160d3d5e81307eddeb8b

Svečanom sjednicom predsjedništva, Demokratska fronta BH, danas je obilježila prvu godišnjicu stranke. U amfiteatru poslovnog centra UNITIC, svečanoj sjednici Predsjedništva, prisustvovalo je više od 400 predsjednika i članova općinskih, kantonalnih i regionalnih odbora stranke, te drugi domaći i međunarodni gosti. Prisutnim su se obratili Predsjednik DF BH Željko Komšić, te Predsjedavajući Vijeća za ekonomska prava prof.dr. Dženan Đonlagić koji je predstavio odrednice ekonomskog programa DF BH „Vizija 14-22″.

Demokratska fronta BH u protekloj godini provela je unutarstranačke izbore u 65% općina na nivou cijelog teritorija Bosne i Hercegovine, organizovala 16 javnih tribina i otvorila 50 podružnica stranke. Također, osnovana je Politička akademija DF BH, a Call centar izbornog štaba stranke u protekloj godini anketirao je oko 250 hiljada građana! Ponosni smo na to što smo u protekloj godini realizovali 72 društveno odgovorne akcije i u tom kontekstu dali podršku humanitarnim projektima i zaštiti okoliša.

Kao odgovor na trenutno loše ekonomsko stanje u zemlji, paket ekonomskih mjera DF BH se prvenstveno fokusira na podršku privatnoj inicijativi i realnom sektoru, povećanje domaćih i stranih investicija, reformu javnog sektora i ruralni razvoj i turizam. Sve predložene ekonomske mjere zasnovane su na dva načela: načelu efikasnosti i načelu provodivosti. “Implementacija predloženih ekonomskih mjera će rezultirati snažnim i kontinuiranim ekonomskim rastom i tako omogućiti državi da garantuje adekvatnu socijalnu i zdravstvenu zaštitu, smanjenje siromaštva, povećanje zaposlenosti i realan osnov za veće ulaganje u nauku i obrazovanje.” – kazao je prof.dr. Dženan Đonlagić.