Ibro Bublin: Šaban se zbog mene naježio i rekao da sam bolji od njega

155

Sarajlija Ibro Bublin korača velikim koracima ka finalu popularnog regionalnog takmičenja „Zvezde Granda“. Nedavno se vratio iz srbijanske prijestolnice s osmijehom jer se plasirao u šesti krug takmičenja.

574313ba-8da0-485d-a18c-32020a0a0ab0-saban-i-ibro-previewOrg

Ovaj put posebno je ponosan jer kako nam je otkrio nekrunisanog kralja folka Šaban Šaulića naježio je čak 20 puta.

– Bio sam u petom krugu na sceni s jakim duelistom. Otpjevao sam dvije pjesme kao i uvijek i svi su na moju veliku radost pritisnuli tastere. Mislim, na početku prve pjesme bilo ih je tri, a potom u drugoj pjesmi svi zaredom su kazali „DA“. Žiri sam ostavio bez daha! Svakako da su mogli iz prethodnih emisija čuti kako ja pjevam, no sada su se baš uvjerili i nekako sam potvrdio mišljenja njih i publike – kazao je Ibro i dodao:




– Šaban je prvi čini mi se komentirao.Bio sam pod rednim brojem dva, ali je on od mene počeo. Kaže mi da sam ga naježio jedno 20 puta dok me je slušao te kazao je da posjedujem toliko topline u glasu te kako ja to ležerno i s lahkoćom donosim. Pjevao sam njegovu pjesmu “Pruži ruku pomirenja” gdje mi je rekao da je imao osjećaj da sluša original, samo što sam ja to bolje i od njega otpjevao, naravno jer sam „klinac“. Taj njegov komentar mi je dao „vjetar u leđa“ i bit će mi podstrek da i u budućnosti budem bolji. Potom i svi drugi nisu imali šta loše da kažu jer je sve super – ponosno će Bublin.

expressmag.ba