Trebali su se vjenčati, a onda je mladoženja saznao da umire: Nećete vjerovati šta se onda desilo!

884

thumb460_76373_1par_800x515

Solomon Chau i Jennifer Carter, oboje 26-godišnjaci, zaručili su se lani u aprilu nakon dugogodišnje veze i planirali su svadbu ove godine u augustu. No, Chau je u decembru saznao da ima rak jetre i odmah je operiran. Nažalost, do marta se bolest proširila i ušla u terminalnu fazu. Liječnici su mu rekli da ima samo nekoliko mjeseci života i da svoje vjenčanje vjerovatno neće doživjeti.

Par je odlučio pomaknuti datum na mart. Oženili su se u Casa Lomi, muzeju u Ontariju.

Uživali su u svom danu iz snova, iako su znali da ih čeka strašna tragedija, a nedavno je objavljen i dirljiv video sa svadbe.

Par je na medeni mjesec otišao na slapove Niagare, a onda su kupili i psa.

Chau je umro prošle sedmice kod kuće uz svoju voljenu suprugu, a u subotu je pokopan – tačno na dan kad su prvi put planirali svadbu.

– Najdivnija osoba koju poznajem umrla je nakon osam mjeseci borbe s tumorom. Sol se borio dugo i teško i nije se predavao. Njegov optimizam i smisao za humor držao je mene i njegove najbliže da potpuno ne poludimo u ovo užasno vrijeme. Za to mu nikad nećemo moći biti dovoljno zahvalni’, napisala je Jennifer na Facebooku.

– Naučio si me posljednjih mjeseci da niti jedan dan ne smijem pustiti da propadne. Pokazao si mi što je prava ljubav i s 26 godina sam naučila o njoj više nego što neki nauče u čitavom životu. Ti i ja smo trebali još 60 godina provesti skupa, ali sam zahvalna i na ovih osam nevjerovatnih godina koje nam je Bog dao. Ti si sve što sam željela od muža i puno više, uvijek ćeš mi biti u srcu’, napisala je mlada udovica u posveti suprugu, koji se bavio sportom i živio zdrav život.

POGLEDAJTE VIDEO YOUTUBE:

https://www.youtube.com/watch?v=QUFhKtq1YsE