Meho Kodro više nije trener Sarajeva!

284
236e0cbada492c3c0a22e59215775515_L
Proslavljeni bh. fudbaler, Meho Kodro, neće više obnašati dužnost šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo.

Izrazito loši rezultati u odnosu na očekivane u proljetnom dijelu polusezone, ispadanje iz Kupa BiH, ali i nevjerovatno loša igra kumovali su razlazom između Kodre i Sarajeva.

Kodro je na klupi Sarajeva naslijedio Dženana Uščuplića te je debitovao pobjedom nad Slavijom. Jesenja polusezona je bila sjajna i za Kodru i za tim, upisan je remi protiv Zrinjskog te su svi ostali rivali poraženi, uključujući i Željezničar na Grbavici. Nakon toga se mnogo očekivalo u proljetnom dijelu sezone, koja je počela fenomenalno za Bordo tim, kada je u Gradačcu poražena Zvijezda sa 3:0.

Ipak, poslije te utakmice sve je krenulo nizbrdo po tim sa Koševa. Kodrina ekipa je prvo šokirana u Kupu BiH od strane Borca, koji je u međuvremenu odnio i bod u prvenstvu, zatim je uslijedio poraz od Veleža, nedugo zatim su izgubljeni bodovi u Zvorniku, a onda je uslijedio i novi remi na Koševu, ovaj put protiv Čelika. Ono što se sada već bivšem šefu struke najviše zamjeralo je nepostojanje kvalitetne igre te nepostojanje hemije u ekipi.