15/04/2019 - 03:00


Za noć sam imala 5 ili 6 klijenata, radila 25 dana mjesečno! Mihajlu 45 eura po satu, meni 105: Otkrivamo šta je pros..tutka rekla na saslušanju!

 

Za m.kroa Mihajla radila sam od novembra 2017. godine do januara 2019, kada sam s koleginicama uhapšena u jednom od najluksuznijih hotela u prijestonici. Čim smo ušle u hotelsku sobu s klijentima iz Turske, stavili su nam lisice na ruke.

Ovo je navodno na saslušanju pred tužiocem ispričala jedna od djevojaka koje su radile za najpoznatijeg srpskog m.kroa Mihajla Maksimovića iz Šapca, koji se tereti za trgovinu ljudima. Ona je detaljno ispričala kako je stupila u kontakt sa uhapšenim Maksimovićem, ali i kako je funkcionisao lanac pros..tucije.

– Maksimovića sam upoznala preko drugarice koja je već radila za njega. Odlučila sam da se bavim tim poslom zbog loše materijalne situacije u kojoj sam se nalazila. Prije toga sam bila zaposlena u teretani – kazala je ona.

– Povezali smo se i našli se na sastanku u jednom kafiću, gdje smo se dogovorili da moja cijena za sat bude 150 eura, od čega bi 30 posto išlo njemu, dok bi meni ostajalo ostalo. Meni se takav dogovor dopao, a imala sam obavezu da radim 25 dana mjesečno i da za noć imam pet ili šest klijenata – objasnila je djevojka.

Ona je navela da je Maksimović djevojkama dozvoljavao da odbiju klijente ukoliko nisu željele da budu s njim.

– U tom slučaju morale smo da platimo kaznu, to jest da Mihajlu isplatimo njegovih 30 posto, iako nismo pružile uslugu. Dešavalo se da odbijem neke klijente, pa sam plaćala kazne i moja mjesečna zarada je bila tri do tri i po hiljade eura – navodno je rekla ova djevojka.Pros..tutka je kazala i da je Mihajlo sarađivao s bratom Dušanom Milenkovićem, koji je, kao i on, uhapšen prošlog mjeseca.

– Mihajlo je ugovarao posao s klijentima i javljao nam je kada i gdje vozač dolazi po nas. Imale smo fitnes trenera, fotografa, pa čak i advokata za slučaj da nas policija uhapsi. Poslove je vodio Mihajlo, dok je Dušan uglavnom bio vozač, on nas je vozio do mjesta na kome je trebalo da se sastanemo s klijentom – kazala je saslušana djevojka.

Podsjetimo, Maksimović je uhapšen u martu ove godine, kada se s Kipra vratio u Srbiju. Lisice na ruke stavljene su i njegovom bratu Dušanu Milenkoviću, koji mu je pomagao u poslu i preuzeo djevojke kada je Maksimović otputovao na Kipar.

Djevojka koja je saslušana kao žrtva pridružila se krivičnom gonjenju Mihajla Maksimovića, ali ne i Dušana Milenkovića.

– U posljednje vrijeme Dušan je preuzeo poslove i ne pridružujem se krivičnom gonjenju protiv njega jer je on bio veoma fin i mogli smo sve da se dogovorimo. Pridružujem se gonjenju Mihajla, jer je umio da viče na nas, da u raspravama bude grub i da nas vrijeđa – kazala je djevojka.

 
POVEZANO