Dušo moja, srećo moja, nema više mog osmijeha! Goca u suzama pred Šabanovim grobom: 40 dana od smrti kralja narodne muzike! (FOTO)

464

Danas se navršava 40 dana od smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića. Neutješna porodica i prijatelji došli su na grob kako bi odali pomen pjevaču, koji je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj.

Prva na Šabanov grob je stigla kćerka Ilda sa mužem, donijela cvijeće i upalila svijeće. Odmah poslije nje stigla je i Sanela, koja je na grob ocu spustila bijele kale. Obe su zapalile cigaretu Šabanu, a potom su se pozdravile sa rodbinom i prijateljima koji su došli da odaju počast kralju narodne muzike.

Supruga Gordana došla je sa sinom Mihajlom, odmah je prišla grobu, naslonila se i poljubila ploču. Nepomično je stajala i sve vrijeme plakala, dok je preko puta nje plakala Šabanova sestra.

“Dušo moja, srećo moja, nema više mog osmijeha”, plakala je sestra i tiho šaputala.

Mihajlo se nije odvajao od majke Goce, koja je neutješna i nije prestajala da plače.

Na 40 dana stigli su i kumovi Zorica Brunclik i Ljubomir Aranđelović Kemiš. Zorica je, podsjetimo, u velikoj žalosti, budući da joj je nedavno preminuo rođeni brat Ljubivoje.

Na pomen stigli su Dragan Kojić Keba i Ildina kuma Dajana Paunović, Nada Topčagić…

Sin Mihajlo se svima koji su došli na 40 dana Šabanu zahvalio.

Na pomen je došao i Haris Džinović, a kada ga je Gordana ugledala, potpuno se slomila. I Haris Džinović nije mogao da zadrži suze i zaplakao je kao malo dijete.

Podsjetimo, Šaban Šaulić nastadao je 17. februara u ranim jutarnjim satima na putu Bifild-Butersloh, u teškoj saobraćajnoj nesreći. Ubio ga je pijani Nijemac koji je bez dozvole divljao za volanom.