Gordana za Šabanove nastupe uzela unaprijed 400.000eura?! Oglasio se Šaulićev menadžer i otkrio sve detalje dogovora!

127

Nedavno se u medijima pojavila priča da su navodno menadžer tragično nastradalog kralja folka Šabana Šaulića i njegova udovica Goca profitirali od pjevača, zakazivajući mu nastupe do čak 2021. godine.

Mediji su pisali da su njih dvoje su na taj način uzeli više od 400 hiljada eura. Zbog svih ovih navoda oglasio se Šabanov menadžer koji je demantovao to.

Izjavu Sabita Derviševića prenosimo u cjelosti:

– Nisam mislio da reagujem na ovaj odvratni naslov u ovom tabloidu, al ipak morao sam, samo zbog onih koji me ne poznaju dovoljno.Da pojasnim neke stvari iz ovog naslova i sta je povod ovome svemu. Naziva me novinar i tvrdi da su zasuti pozivima od vlasnika klubova zbog novca koji je uzet od strane mene i Gordane da se ja ne javljam nikome i da se pravim lud. Takođe da se Gordana isto ne javlja. Spominjajući cifru od 400.000€!

– Ne treba pametnom objašnjavati da svaki čovjek koji je u biznisu, a ode iz života nesretnim slučajem, ostavlja iza sebe mnoge želje neostvarene, kao i posao koji je radio nedovršen, tako da se tu nema šta dodati, osim da je zaista ostalo nekih termina za odraditi koji su plaćeni. Ali spominjati 2021. godinu i 400.000€ pa nagađanja oko osiguranja i razne spekulacije zaista je to van pameti. Što je najtragičnije u svemu, navodi se da ja tvrdim, da je Gordana uzela novac do 2021 g. Pa molim vas, zašto da ja to kažem za ženu sa kojom sam sarađivao tolike godine? Pogotovo što je to notorna laž. I priča da smo nedostupni i da izbjegavamo poverenike. Šta želim još istaći, opšte je poznato da se honarar pretežno plaćao prije nastupa. Pa se pitam šta ima tu loše u svemu kad ti narod vjeruje i plaća? Zašto ne bi naplatio.To bi radio svaki pjevač, da ima takav status, ali ne mogu to zadovoljstvo sebi priuštiti da traže isplatu prije nastupa, jer bi ostali bez posla. Pošto su navikli da ih skraćuju u slučaju slabe posjete itd.

– Zar nije uspjeh u životu da dođeš do toga da te ljudi poštuju, i da ti plate za ono što žele od tebe? Bilo o kom biznisu da je riječ, ne samo kad je muzika u pitanju. Ili da vam neko pozajmi novac da bi vi uspjeli u životu. Ali je izgleda na Balkanu sramotno reći da si pozajmio novac da bi uspio. To je u stvari tvoj uspjeh kad imaš takve prijatelje oko sebe koji ti mogu pomoći da bi ostvario snove i uspio u životu. Samo teški kompleksaši kriju da su dužni, a jadni ne znaju da je zadovoljstvo reći da ti je neko pomogao, jer tad možeš pokazati da vrijediš kad imaš prijatelje – napisao je Sabit na svom Fejsbuk profilu.