Voditelj će biti uhapšen čim kroči u Srbiju: Vlada Stanojević pretukao vjerenicu pa šmugnuo za Ameriku, sad se Ana Marija odlučila za važan korak! U optužnici opisala sve detalje!

3

Fitnes instruktorka Ana Marija Žujović 2015. godine je prijavila voditelja Vladimira Stanojevića za fizičko nasilje koje se odigralo u njenom stanu. S obzirom na to da je njen bivši izabranik odmah potom otišao u Ameriku i do dana današnjeg se nije vratio, pa je riješila da traži suđenje u odsustvu. Za Stanojevićem je raspisana potjernica, što znači da će biti uhapšen čim kroči u Srbiju.

– I dalje je sve tamo gdje je bilo prije četiri godine, on nije tu. Postupak je pokrenut, ali sve stoji dok se Vladimir ne odazove. Njegov advokat se uredno javlja. Zbog toga što se ništa ne dešava ja sam se namjerno javno oglasila, toliko vremena je prošlo. Nasilje i dalje stoji, prijava stoji, i zbog drugih žena koje su bile žrtve ja hoću da nastavim sa ovim. On je vjerovatno imao plan kako da se sve zaustavi, pobjegao je i to je to – kaže fitnes instruktorka.

– Ja sam sve to nekako prešla, sportista sam, sredila sam svoje misli i fokusirala se na posao kojim se bavim, ali sam jako iznervirana zbog svega. Radim kao trener i od mnogih žena sam čula sličan, da ne kažem isti problem. Doživjele su nasilje, a evo, nikako se ništa ne rješava. Ne mogu da kažem da sam bijesna, nego ne razumijem zašto su nasilnici slobodni. Četiri godine su prošle, a kao da sam na početku. Mi smo prvo išli kod tužioca, pa smo otišli na sud. Od kada je počelo prvo ročište, on se više nije pojavio. U toj prvoj izjavi je rekao da me je “odgurnuo u predjelu lica”, a kad je predmet otišao na sud, on je “otišao na usavršavanje engleskog jezika”. Tako je njegov advokat rekao, eto, on se usavršava već četiri godine.

Ana tvrdi da se ni sa Vladimirom niti sa njemu bliskim osobama nije čula od dana incidenta.

Stupili smo u kontakt sa njenim advokatom Predragom Bogovcem, koji navodi da sud do dana današnjeg nije održao glavni pretres.

– S obzirom na nedolazak osumnjičenog, raspisana je potjernica, što znači da će on ako ikad bude pokušao da uđe u Srbiju biti uhapšen i sproveden na sud. On se nije odazivao i nisu mogli da ga pronađu, a koliko sam čuo, on je u Americi. Sud nije uspio da održi nijedan glavni pretres – navodi advokat Ana Marije Žujović.

U tužbi detaljno opisano nasilje

Fitnes instruktorka je u tužbi koju je podnijela protiv voditelja do detalja opisala nasilje koje je preživjela. Došli smo u posjed optužnice, a dio glasi:

„Stanojević je povrijedio oštećenu tako što je bez najave oko tri časa došao u njen stan i nakon kraće rasprave je udario otvorenom šakom po obrazu i oborio je na trosjed. Kada je oštećena zaplakala i htjela da ustane, on ju je oborio na krevet, nakon čega je oštećena uspjela da pobjegne u spavaću sobu. Sustigao ju je i oborio na krevet i sjeo preko nje i više puta je lijevom šakom stisnutom u pesnicu udario u predjelu lica i glave dok je svojom desnom rukom držao njenu lijevu ruku kako bi je onesposobio da se brani. Tom prilikom joj je nanio tešku tjelesnu povredu u vidu preloma prednjeg i zadnjeg zida sinusa gornjovilične kosti sa desne strane i lake tjelesne povrede u vidu nagnječine sa krvnim podlivom u predjelu ispod desnog oka, nagnječinu u jagodičnom predjelu lica sa lijeve strane i nagnječinu sa krvnim podlivom veličine pet puta tri centimetra u predjelu srednje trećine lijeve podlaktice.“