Bolest ju je uništila, spasila se muka: Prijatelji otkrili kako su izgledali posljednji mjeseci Divne Karleuše!

107

Jelena Karleuša očajna je zbog smrti svoje majke Divne i ne može da se pomiri sa činjenicom da nje više nema. Jelena je juče, ranom zorom, otišla da obiđe grob svoje majke, u pratnji supruga Duška Tošića i tetke Danijele.

Kako saznajemo od izvora, koji se zatekao na licu mjesta, Jelena je došla rano ujutru, kako bi izbjegla da je fotografi uslikaju. Teško joj je palo sve što se dešavalo na sahrani, pa je željela u miru i tišini da se još jednom pozdravi s majkom.

– Jelena je samo stajala i plakala. Dugo je plakala. Onda je počela da govori: „Mama, volim te“, „Mamice moja“, „Kako ću bez tebe?!“… Bilo je jutro, nikog nije bilo u blizini, osim Duška i Danijele, koji su bili pored nje. Njeni jecaji odzvanjali su grobljem… Bilo je baš potresno… Jelena je dugo pričala, a kada je trebalo da krenu, vrlo teško su je odvojili od majčinog groba – priča izvor „Alo!“.

Iako je, što je i normalno, Jeleni užasno teško pao odlazak majke s ovog svijeta, rodbina je mahom komentarisala na sahrani da se Divna odmorila i da ju je bolest uništila.

– Divni je bilo veoma teško. Ona je bolovala od raka pluća, a silne terapije na koje je Jelena vodila produžile su joj život, ali ne i kvalitet istog. Mučila se strašno, bolest je lagano ubijala, a posljednjih mjeseci joj je baš bilo teško – priča za „Alo!“ izvor blizak porodici Karleuša i dodaje da je Jelena majku vodila svuda.

– U sve vodeće klinike u svijetu je vodila Jelena majku. Na kraju se odlučila za poznatu privatnu kliniku u Turskoj, gdje je zajedno sa njom odlazila na zračenja, hemioterapije, ali i na redovne mjesečne kontrole. Šta god da je čula da može da pomogne, od lijekova, preparata, vitamina, ma šta god, Jelena je kupovala, ne pitajući za cijenu – priča naš izvor, dobro upućen u cijelo Divnino liječenje.

Na kraju, kako nam je rekao, Jelena i dalje smatra da je mogla još nešto da učini za svoju voljenu majku.

– Iako je dala 100 odsto sebe i bila uz majku do posljednjeg dana njenog života, Jelena ne može da prihvati da ju je najveći životni oslonac zauvijek napustio.

Stalno se preispituje da li je mogla još nešto za nju da učini i ponavlja da neće moći da preživi njen prerani odlazak. Uz nju je u ovom trenutku suprug Duško, ali će on morati da se vrati u Kinu zbog poslovnih i profesionalnih obaveza, pa se Jelena plaši šta će biti kad ostane sama s djecom u Beogradu. Zbog toga razmišlja da ode kod Duška u Kinu, ali djevojčice idu u školu, pa i tu postoji problem. Ne zna još šta će raditi – završava naš izvor.