Šabanova porodica ne smije da kroči u Krčedin, Goca u velikoj panici! Evo i zašto…

136

Nakon šoka zbog gubitka najvoljenijeg, porodicu tragično nastradalog Šabana Šaulića tek očekuje bolan susret sa mjestom i stvarima koji su značili čitav njegov život.

Kako smo saznali, Goca i djeca će ovih dana morati da odu do pjevačeve „oaze mira“, kako je nazivao svoj raj u Krčedinu, da preuzmu njegove stvari, da izvuku čamac iz vode, da provjere struju, vodu i sve ono što je on sam radio gotovo svakodnevno.

– Budući da je Šaban u kući u Krčedinu provodio gotovo osam mjeseci godišnje, da je tamo živio, spavao, odatle išao na nastupe i tamo se svaki put vraćao, svaki milimetar tog imanja miriše na njega. Pjevač je tokom života vodio računa i o tome da se tokom zimskih mjeseci ne zalede vodovodne cijevi, da usljed plime i osjeke čamac ne ostane na suhom, da ukoliko nestane struje uključi agregat, jer su zamrzivači puni riba koje je upecao – ispričao je za „Alo!“ blizak pjevačev prijatelj koji je živio sa njim u Krčedinu.

Sada, kako nam je objasnio, porodica mora sve to da uradi.

– Slomiće se načisto. Goca se plaši susreta sa svim tim. Svjesna je da je njemu Krčedin bio, pored porodice, sve na svijetu. Zna koliko mu je on značio i šta je za njega predstavljao boravak pored Dunava. Lično mu je za prošli rođendan kupila čamac kojim je on odlazio u lov na ribu – kaže naš izvor.

– Ulazak u kuću će biti najbolniji. Tu su još papirići od sportskih prognoza koje je kralj narodne muzike godinama igrao, ima puno njegovih štapova za pecanje, mnoge njegove nagrade i pehari su takođe tu, kao i garderoba, obuća, stvari za ličnu higijenu… Sve je još sveže – dodaje naš izvor.Kako kaže, on je predočio članovima Šabanove porodice da bi ovih dana morali da dođu i pobrinu se oko tih stvari, ali Goca samo plače i ponavlja da nije spremna.

– Ona ne prestaje da plače, kuka i zapomaže. Stalno ponavlja: „Ko će mene da dočeka u Krčedinu? Ko će vrata da mi otvori? S kim ću kafu na terasi popiti?“ Srce mi se slama. Izgubio sam jednog od najboljih prijatelja, ali me duša boli zbog bola kroz koji njegova porodica prolazi – kaže naš izvor i zaključuje:

– Ne znam šta će biti sa kućom u Krčedinu. Da li će je porodica zadržati u čast uspomene na Šaleta ili će je pak prodati zbog prevelike boli… Ali zasigurno znam da Krčedin više neće biti isti, da ništa više neće biti isto. Šaban je proslavio Krčedin. Sa njim je otišlo sve, pa i ljubav prema Krčedinu.