Pročitajte cijelu ispovijest Ivone Negovanović Cuce: Umrla sam kada je Šaban poginuo!

417

Pjevačica Ivona Negovanović Cuca (29) danima je u šoku zbog tragične smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića. Ivona, koja sada živi u Beču, smogla je snage da ekskluzivno progovori za Srpski telegraf i otkrije detalje svog odnosa sa legendarnim pjevačem.

Skrhana bolom, Cuca ističe da ju je Šabanova smrt potpuno promijenila i da je sada sigurna da se poslije Šaulića nikada neće udati. “Petnaest godina smo bili zajedno, znam koliko me je volio. Ne pjevam, ne spavam, ne dišem”, skrhana bolom uvjerava pjevačica.

– Čula sam se sa Šabanom dva sata pred smrt, a vidjeli smo se tri dana prije tragedije. Kad smo se posljednji put čuli, rekao mi je: “Vidimo se brzo kući”. Zezali smo se preko video-poziva i ništa nije slutilo da će se dogoditi užas. On je tada bio u hotelu i govorio mi je da mu se spava. Ja sam ga molila da se malo odmori. On se smijao, onako lijepo i široko, kako samo on zna – počinje priču kroz suze Negovanovićka i otkriva da joj je Šaban tada ispričao da mu brojni nastupi teško padaju.

– Šaban mi je ispričao kako mu je teško da nastupa. Rekao je da je umoran od pjevanja i da se plaši da će umrijeti kao pas u nekom hotelu od silnih nastupa. To nikada neću zaboraviti i stalno mi u glavi odzvanjaju njegove riječi – ističe pjevačica sumornim glasom i opisuje kako je saznala da je Šaulić podlegao povredama.

– Na dan Šabanove smrti sam ustala u 7 ujutru iako se ne budim rano. Odjednom sam osjetila glad i pojela sam neku bavarsku kiflu. Kao da sam osjetila da se nešto desilo. Potom sam se vratila u krevet kako bih nastavila da spavam. Oko 11 sati sam vidjela dosta propuštenih poziva. Odmah sam pozvala Šabana na telefon. Zvonilo je, ali se nije javio. Potom sam pozvala kuma, ali se ni on nije javio. Kad smo se konačno čuli, rekla sam mu: “Bato, gdje si? Kako je on?” Kum je potom počeo da plače i govorio je: “Ne znam gdje je Šaban”. Plakali smo zajedno – drhtavim glasom ističe Negovanovićka i uvjerava da je Šaulićeva smrt za nju najtragičniji događaj u životu.

– Smršala sam 10 kilograma od njegove smrti. Ne jedem, ne pijem, ne spavam, ne dišem… Umrla sam zajedno sa Šabanom. On je sa mnom provodio vrijeme dok su njegovi bili van zemlje. Bili smo 15 godina zajedno. Voljela sam samo Šabana i sigurna sam da se nikada neću udati – zaključila je Cuca.

Ivona Negovanović otkriva da je doputovala iz Beča kako bi otišla na grob Šabana Šaulića.

– Došla sam u Beograd i u kasnim popodnevnim časovima otišla na Šabanov grob. Upalila sam mu svijeću i položila cvijeće. Nisam mogla da se suzdržim, a da ne zaplačem – kaže Cuca.