Ekskluzivna slika! Pogledajte kako je Šaban Šaulić izgledao dok je služio vojsku u Makedoniji, prije 46 godina! (FOTO)

468

Makedonski muzičar Koki Kocev, frontmen grupe Drim tim, pripremajući magistraturu i radeći na istraživanju povezanim sa vojnim orkestrima sa Balkana došao je u posed vojne knižice kralja narodne muzike Šabana Šaulića.

Šaban je vojni rok služio u Bitolu u Makedoniji, a vojna knjižica kralja narodne muzike ipak je ostala na prostorima Makedonije i 46 godina kasnije.

– Prošle godine, dok sam spremao svoju magistraturu i radio neka istraživanja povezana sa voenim orkestrima sa Balkana, slučajno sam pronašao Šabanovu vojnu knjižicu koja je ostala kod zastavnika tadašnje JNA Gradimira Stojanovskog iz Bitolja, i neke fotografije iz 1973 godine. Šaban je svoj vojni rok služio u Makedoniji, Bitolj. Zanimljivo je da je na jednoj od fotografija čak i čuveni Mirko Kodić. U planu mi je bilo da stupim u kontakt sa Šabanom i predam mu fotografije i knjižicu, ali nažalost desilo se najgore – priča Kocev.

Šauluć je i tokom služenja vojnog roka imao koncerte širom eks Jugoslavije u tadašnjim domovima JNA, pa je tako nastala i fotografija sa Mirkom Kodićem koji je godinama na harmonici pratio slavnog pevača.