Mikija hapse u “Zadruzi”!

463

Pčelar iz Kupinova Miki Đuričić javnosti je poznat po nasilnom ponašanju u rijaliti-programima, a posljednji sukob koji se završio fizičkim okršajem doći će mu glave. Kako Srpski telegraf saznaje, Mikija će policija izvesti iz “Zadruge” zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje zato što je Mariju Kulić polio vrelim čajem, od čega je zadobila opekotine po vratu.

Naime, Marija i Miljana Kulić posvađale su se prije tri dana sa Mikijem u dvorištu imanja u Šimanovcima, a verbalni okršaj poprimio je ozbiljnije razmjere nakon što je Miki riješio da nasrne na Mariju. Nakon što ju je polio vrelim čajem, Đuričić je javno priznao da je ciljano to uradio kako bi napustio rijaliti.

– Polio sam je namjerno, hoću da izađem. Ne mogu više da trpim stoku i polusvijet. Ove dvije žene su za liječenje – ponavljao je tada Miki drugarici Suzani Perović.

Nakon žestokog incidenta koji se desio u programu uživo u sitne sate, Miljana i Marija su dozivale policiju i pomoć i zahtijevale od produkcije da Đuričić bude diskvalifikovan zbog postupka. Program je prekinut, a njih dvije su izašle sa imanja i nisu bile u “Zadruzi” do sljedećeg dana, kada se Miljana povjerila dečku Lazaru Čoliću Zoli da su ona i majka preduzele mjere protiv nasilnika Mikija.

– Riješile smo sve, ne smijem da pričam, ali neće ovo da prođe nekažnjeno. Mama ima opekotine po vratu. Mogao je da je oslijepi, ne daj bože. On je psihopata, zato će da odgovara – rekla je Miljana, čime je potvrdila da su ona i majka Marija prijavile Đuričića nadležnim organima.

– Jedini uslov Marije i Miljane da se vrate u “Zadrugu” bio je taj da prijave Mikija policiji zbog toga što je ošurio Mariju vrelim čajem i nanio joj opekotine po vratu. Kada su ostvarile cilj, obe su se nasmijane vratile pred kamere zbog toga što znaju da će policija uskoro reagovati i da će uhapsiti Mikija pred kamerama – kaže dobro obaviješten izvor i dodaje:

– Miki je policiji već poznat po brojnim krivičnim djelima, tako da postoji velika vjerovatnoća da će završiti u zatvoru.

Kontaktirali smo sa advokatom Ognjenom Radićem, koji nam je sa pravnog aspekta potvrdio da je u pitanju krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora.

– To su krivična djela za koja je predviđena kazna zatvora. Vještak mora da kaže da li su u pitanju lake ili teške tjelesne povrede koje je nanio učesnici. S obzirom na prethodna Mikijeva djela kroz učešća u rijaliti-programima, u pitanju su krivična djela nasilničkog ponašanja, osim povreda, to je u kontinuitetu produženo krivično djelo. Ovdje treba da se reaguje Osnovno javno tužilaštvo po službenoj dužnosti. To se svakako prenosi preko televizije, raznih medija, milioni gledaju, prosto je nemoguće da nemaju saznanja o tome. Ne treba niko ništa da prijavljuje, oni bi trebalo sami da reaguju i da procesuiraju, to jest saslušaju učesnika u svojstvu osumnjičenog. Tim prije što se to već ponavlja toliko puta, u suprotnom, ljudi koji to gledaju steći će utisak da to nije kažnjivo. U ovom slučaju to je društveno opasno jer će narod pomisliti da je u redu raditi takve stvari i da će proći nekažnjeno – rekao je advokat Radić i dodao:

– Članom 344 Krivičnog zakonika (nasilničko ponašanje) u prvom stavu je predviđena kazna do tri godine. U stavu dva je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina i odnosi se na to ako je nekom licu nanesena laka tjelesna povreda ili je došlo do teškog ponižavanja građana, što je ovdje svakako slučaj.