Teodora Džehverović uhapšena u Egiptu!

147

Teodora Džehverović uhapšena je u Egiptu, jer nije imala dozvolu za snimanje na jednoj od njihovih plaža na kojima je to strogo zabranjeno, osim ako osoba ili grupa nemaju odobrenje!

– Zakoni u Egiptu su prilično strogi, a nakon pojavljivanja nekih eksplicitnih snimaka na Internetu, koji su snimljeni na egipatskim piramidama, i terorističkog napada u Kairu, njihova policija je pooštrila kontrolu i zabranila sva snimanja na javnim mjestima bez posebne dozvole – kaže Teodora i otkriva kako ju je lokalna agencija prevarila.

– Nas je kontaktirala lokalna agencija i rekla da ona može da nam obezbijedi odmah dozvolu, na koju se inače čeka po mjesec dana. Iako smo mi bili skeptični i po nekoliko puta pitali da li je to sigurno jer nosimo profesionalne kamere i treba da snimamo nekoliko sati, oni su nas uvjeravali da je to sve sređeno. Naravno za to su uzeli i novac, međutim kada je došlo do problema, dečko sa kojim smo se dogovorali pobjegao je sa lica mjesta – priča Džehverovićeva.

Lokalna policija prekinula je snimanje i odvela ih je u policijsku stanicu.

– Oni su se samo odjednom pojavili i počeli da viču “Šta radite”, “Odakle vi tu” i tako dalje, a iako smo pokušali da se sporazumemo, nismo uspjeli. Naredili su nam da krenemo za njima odmah u stanicu – otkriva pjevačica.- Plakala sam i tresla se u stanici. Čak sam se sukobila i načelnikom pokušavajući da mu objasnim da su nas prevarili i da nismo ništa loše radili! Jednostavno nikad nisam imala bliskih susreta sa policijom i ovo je za mene bilo prestrašno iskustvo. Povrh svega natjerali su nas i da obrišemo sve što smo snimili tog dana, što me je dodatno potreslo jer je bilo predivnih kadrova – zaključila je Džehverovićeva.