24/02/2014 - 14:39


GLUMICA BRAČNU KRIZU RIJEŠILA ZABAVLJAJUĆI SE S MLAĐIM KOLEGOM!

 

haber materijal za objavu 1

“Imali smo i finansijsku i moralnu krizu u braku. Teški smo nekada jedno drugome, ali brak je institucija za koju niko nije rekao da je jednostavna. Važno je ne odustajati od onoga koga volite”, izjavila je Ahu.

U turskoj seriji „Djevojka imena Feriha“ koju možemo pratiti na OBN-u radnja se iz dana u dan zahuktava. Mlada djevojka se svojoj budućoj svekrvi Aysun ne sviđa jer je ona i dalje uvjerena da joj Emir samo služi kao izlaz iz siromaštva. Pomalo bešćutnu i hladnu Aysun igra 32-godišnja glumica Ahu Sungur.

“U ‘Ferihi’ moj lik oboli od karcinoma, a kasnije smo saznali da na setu imamo dvije kolegice koje boluju od raka dojke. Iskreno, ne vjerujem uvijek u društveno angažirane projekte, ali smo preko serije ipak prenijeli neku poruku o toj bolesti”, priča Ahu.

Glumu je diplomirala na akademiji u Istanbulu, a nakon toga je neko vrijeme glumila u pozorištu, dok joj je uloga Emirove majke u “Ferihi” najveća televizijska uloga.

“Kao djetetu otac mi je čitao pjesme, a ja sam pjevala. Redovno je to i snimao pa i danas imam zabilješke. U pozorište smo stalno išli, a obožavala sam gledati turske filmove”, priča glumica i otkriva da bi voljela raditi na mjuziklu jer bi tako spojila svoje glumačko i pjevačko umijeće.

Ahu je već deset godina u braku s 52-godišnjim glumcem Suatom Sungerom i imaju osmogodišnjeg sina Egea.

“Kada dođem u školu, djeca me prepoznaju po ulozi u ‘Ferihi’ pa me često znaju pitati gdje mi je Emir. Jako mi je to simpatična”, priča glumica. Priznaje da joj brak nije uvijek bio idealan, ali nikada nije poželjela odustati od njega.

“Imali smo i finansijsku i moralnu krizu u braku. Teški smo nekada jedno drugome, ali brak je institucija za koju niko nije rekao da je jednostavna. Važno je ne odustajati od onoga koga volite”,  izjavila je Ahu koja je u vrijeme snimanja “Djevojke imena Feriha” bila i glavni subjekt glasina.

Verbalni rat s Ferihom

Naime, Ahu je samo devet godina starija od Çağataya Ulusoya koji joj je igrao sina, a njihove zajedničke fotografije koje su objavljivali po društvenim mrežama dale su naslutiti da između njih ima više od kolegijalnog odnosa. Često su viđani zajedno i izvan seta, a priču je dodatno zakuhao sam Çağatay izjavivši u jednom intervjuu da ga privlače starije žene. Glasine, ipak, nikada nisu bile potvrđene. Još jedan skandal vezao se za Ahu, i to nakon završetka snimanja serije kada je napala kolegicu Hazal Kayu (Ferihu) jer je nakon dvije sezone odlučila napustiti seriju. Hazal se pravdala da je za snimanje treće sezone saznala iz novina i to nakon što je već potpisala ugovor za novi projekt, ali je Ahu komentirala da to nije istina i da je Hazal upropastila cijelu seriju.

 

 

(e-turneja.com)

 
POVEZANO