Da me držiš kao psa ovdje? Druže, zaboravi! Bane pozelenio svađajući se sa Zerinom, održala mu lekciju kao nikada do sad!

240

Zerina Hećo i Bane Čolak ponovo se svađaju. Odnos im je na testu od posljednje posjete Milana Miloševića Bijeloj kući, koji je tokom svog boravka tamo postavljao pitanja gledalaca paru. U posljednje vrijeme, Zerina osjeća ogromno nezadovoljstvo Banetovim ponašanjem i postupcima, te mu je održala takvo slovo da se zaledio usred “Zadruge 2”, nije imao kud!

Zerina je sve vrijeme rasprave “ispaljivala” rečenicu za rečenicom, o tome kako Bane njoj govori šta da radi, šta da obuče pa i kako da se ponaša.

“Moj bijes prema tebi i stvari koje ti zahtijevaš, to su meni debilne stvari. Jako dobrog sagovornika si našao, ali Saleta, čovjek ne zna gdje se nalazi”, zgrozila se Zerina.

“Ja sam rekao da sam tebe prihvatio. I vjeru i dijete i sve”, pokušao je Bane da razgovara sa njom, ali ubrzo je shvatio da je u pitanju “njen monolog”, pa je pozelenio!

“Ti mene nisi prihvatio, jer me mijenjaš ovdje. Pokušavaš da me prilagodiš sebi. Ja neću ekstreme koje ti zahtijevaš, ‘alo, druže, zaboravi! Niti dajem povoda da si ljubomoran, nit pijem, nit padam. Ti mene ovdje držiš kao psa na uzdi”, oštro mu je rekla ona.

“Ti imaš planove da živimo zajedno, sa mojom kćerkom. Zar treba ona da gleda moje izlive bijesa ako se ti možda tamo budeš ponašao kao sad ovdje? Ti si nezreo, meni nezreo muškarac ne treba! Ne treba mi neko ko će da me limitira i da priča kako da govorim i oblačim se… Ja volim više svoje dijete i svoj život. Isto kao je tvoja majka voljela više tebe i brata, pa je ostala sa vama, a njega napustila”, govorila mu je Zerina.

Bane je sve vrijeme samo klimao glavom potvrdno i ćutao.