OTKRIVENA TAJNA IMPOZANTNE PALATE KOJA JE ZADIVILA SVIJET: Željko Mitrović je najljepšu i najvredniju građevinu u Zadruzi 2 nazvao po OVOJ ŽENI!

99

Centralni ukras kneževine u kojoj će od 6. septembra živjeti učesnici druge sezone “Zadruge”, hiper-rijalitija Televizije Pink, svakako je impozantna palata sa četiri kupole od kojih jedna dostiže čak 40 metara visine.

Kao takva, ova građevina iz svojevrsnog imaginarijuma Željka Mitrovića ubraja se jednu od najljepših građevina u ovom dijelu Evrope, a za tvorca televizijskog projekta koji će zasigurno ispisati historiju svjetske televizije ima posebnu, emotivnu vrijednost, te nosi ime po ženi koja mu je tokom čitavog života davala vjetar u leđa i pružala bezrezervnu podršku.

Dok je više od šest mjeseci radio na projektu koji će zadiviti svjetsku televizijsku scenu, Mitrović je do detalja razmišljao o svim pojedinostima koje će drugu sezonu “Zadruge” razlikovati od prve, koja je postigla impozantan uspjeh. Tada je došao na ideju da u novoizgrađenoj kneževini podigne palatu u kojoj će se odvijati najvažnije aktivnosti učesnika i koja predstavlja najbitniji dio imanja. S obzirom na to da ovu građevinu odlikuju neviđena ljepota i ogromna arhitektonska vrijednost, Željko Mitrović je odlučio da je posveti svojoj majci Mileniji.

Kako je ranije istakao, Mitrović je centralnu građevinu – najvažniji i najskuplji objekat njegovom imaginarijumu nazvao upravo po majci Mileniji, budući da je “Zadruga 2”, kako je priznao, njegovo životno djelo.