14/07/2018 - 00:58


AKO NIJE ZORAN, KO JE UBIO JELENU MARJANOVIĆ!? Kroz maratonsku istragu se pominjalo OVIH 8 MOGUĆIH UBICA!

 

Ukidanje pritvora Zoranu Marjanoviću, za sada jedinom osumnjičenom za ubistvo pjevačice Jelene Marjanović, ponovo je otvorilo pitanje ko je zapravo izvršio brutalno ubistvo na nasipu u Borči.

Tokom obimne istrage status osumnjičenih imalo je nekoliko osoba, a policija je provjeravala svakog za koga je postojala makar i jedna indicija da bi mogao da bude umiješan u zločin. Javnost je sve to budno pratila, a novinske stupce crne hronike su punile različite verzije o identitetu ubice, motivima i načinu na koji je zločin izvršen.

Iako policija i tužilaštvo, koji pune dvije godine vode istragu ubistva pjevačice, vjeruju da su u septembru prošle godine uhapsili ubicu, konačan odgovor i tačku na čitav slučaj trebalo bi da stavi sud. Kurir je napravio retrospektivu nekoliko verzija o identitetu ubice koje su se pojavljivale u javnosti tokom maratonske istrage.

Biciklista

U prvim danima istrage u javnost je procurila informacija o misterioznom biciklisti za kojim traga policija, a koji se navodno vozio nasipom u Crvenki na dan kad je u kanalu pronađen Jelenin leš. Sumnje i spekulacije da je on zapravo ubica kulminirale su kad je policija pribavila snimak sigurnosnih kamera sa objekta u okolini nasipa na kojima se vidi ovaj mladić. Utvrđeno je da je star oko 30 godina, a zatim je napravljen i foto-robot. Ubrzo je otkriveno da je u pitanju mještanin Borče Milan Gradić, koji je nakon saslušanja u policiji pušten na slobodu. Njega je u istrazi protiv Zorana Marjanovića tužilac saslušao kao svjedoka početkom novembra prošle godine.

Braća Rojko

Osuđivani kriminalac Nebojša Rojko, zvani Vihor, komšija Marjanovića iz Crvenke, našao se na vrhu liste osumnjičenih kad je policija otkrila da je pobjegao iz Srbije u trenutku kad su inspektori u okviru istrage ubistva došli u njegov dom. Rojko je poslije nekoliko dana uhapšen i deportovan iz BiH, a na saslušanju u policiji je kazao da je pobjegao od inspektora jer je mislio da će ga poslati na izdržavanje kazne na koju je prethodno osuđen. Zajedno s bratom je prošao poligrafsko ispitivanje, a potom je upućen na izdržavanje kazne.

Mesar i obožavalac

Mesar iz naselja Ovča Nikola Marijoković uhapšen je na groblju Zbeg tokom 40-dnevnog pomena pjevačici. Njegovo prisustvo uznemirilo je članove porodice s obzirom na to da ga niko od prisutnih nije poznavao. Priveden je u policiju, gdje je prošao poligraf, a inspektorima je kazao da je na groblje došao jer je volio Jeleninu muziku i želio je da joj oda počast.

Čamdžije i svekrvin klijent

Kao moguće ubice u javnosti su se pominjale i lokalne čamdžije i ribari s Dunava, ali je ova teorija ubrzo odbačena. Takođe, spekulisalo se da ubica može biti i neko koga je svekrva pjevačice Zorica Marjanović liječila svojim nadriljekarskim moćima, ali je i ta teorija odbačena.

Čovjek sa štapom

Još jedan mještanin Borče bio je pod lupom inspektora nakon što je Zoran Marjanović kazao policiji da ga je sreo na nasipu dok je čekao suprugu, koja je otišla da trči. U pitanju je Kanis Veselinović, poznat među mještanima i kao Buca i Sarajlija. On je takođe podvrgnut poligrafskom testiranju, koje je prošao.

Ljubavnik

Iako je porodica Marjanović tvrdila da je Jelena bila uzorna snaja i vjerna supruga, Vladimir Marjanović je nakon hapšenja sina optužio Jelenu da je bila u vezi „s jednim beogradskim tajkunom“. Teorija o preljubi, ali i tajkunu ubici odbačena je kao izmišljotina.

Kamiondžija iz Njemačke

Teorija o ubici kamiondžiji uslijedila je nakon što je beogradska policija navodno dobila zamolnicu od kolega iz Njemačke da im se dostavi kompletna dokumentacija o Jeleninom ubistvu. Navodno je jedna žena ubijena u Njemačkoj, a druga u Austriji po gotovo identičnom modelu kao pjevačica u Borči. Osumnjičen je vozač kamiona koji je žrtve presretao na trčanju i ubijao tupim predmetom.

 
POVEZANO