28/06/2018 - 17:17


OBN najavljuje novo imenovanje u upravi OBN-a

 

OBN televizija, vode─ça komercijalna televizijska mre┼ża u Bosni i Hercegovini najavila je promjenu u upravi OBN-a. OBN je dio AMC Networks International Central and Northern Europe (AMCNI CNE). Neven ─îi─Źko, dosada┼ínji director OBN-a odlazi sa du┼żnosti, dok je za novog direktora 18 juna 2018. godine imenovan Csaba Szaniszl├│.

Csaba Szaniszl├│ je veteran AMCNI CNE, koji je 13 godina radio u sjedi┼ítu dru┼ítva u Budimpe┼íti. G. Szaniszlo je radio na multi-teritorijalnim, me─Ĺunarodnim akvizicijama sportskih prava te je, tako─Ĺer, vodio razvoj programskog sadr┼żaja nekoliko in-house sportskih produkcija. Bio je odgovoran za vo─Ĺenje me─Ĺunarodnog emitovanja tokom FINA Svejtskog prvenstva u Budimpe┼íti 2017. godine.

ÔÇ×Veoma smo uzbu─Ĺeni ┼íto ─çe neko kalibra g. Szaniszl├│ unijeti dinami─Źnost, vje┼ítine i izvanredno iskustvo iz me─Ĺunarodnog medijskog marketinga u OBN. Uvjereni smo da ─çe neko sa dokazanim iskustvom kao g. Szaniszl├│ biti veoma dobar menad┼żer OBN-a i doprinijeti uspje┼ínosti OBN-a, na obostrano zadovoljstvo poslovnih partnera i zaposlenihÔÇť ÔÇô rekao je Mike Moriarty, Predsjednik AMCNI CNE.

O AMC Networks International Central and Northern Europe
AMC Networks International Central and Northern Europe, operativna jedinica AMC Networks International, je vode─ça kompanija u polju emitovanja i distribucije tematskih televizijskih programa. Trenutni portfolio uklju─Źuje 14 televizijskih kanala sa velikim brojem ┼żanrova uklju─Źuju─çi filmove i serije, dje─Źiji, zabavni i formativni te sportski program.
Dru┼ítvo djeluje i upravlja globalnim sadr┼żajem JimJam, evropskim sadr┼żajem Sundance TV i velikim brojem kanala u Centralnoj i Isto─Źnoj Evropi kao ┼íto su vo─Ĺe─çi kanali AMC, Film+, Filmcafe, Film M├ínia, MGM, Sport1, Sport2, Minimax, Megamax, Spektrum, Spektrum Home i TV Paprika. Dodatno, dru┼ítvo vodi OBN Televiziju u Bosni i Hercegovini i Njema─Źki kanal pretplatni─Źke televizije KinoweltTV.

 
POVEZANO
 
 
 
ÔťĽ