OBN najavljuje novo imenovanje u upravi OBN-a

277

OBN televizija, vodeća komercijalna televizijska mreža u Bosni i Hercegovini najavila je promjenu u upravi OBN-a. OBN je dio AMC Networks International Central and Northern Europe (AMCNI CNE). Neven Čičko, dosadašnji director OBN-a odlazi sa dužnosti, dok je za novog direktora 18 juna 2018. godine imenovan Csaba Szaniszló.

Csaba Szaniszló je veteran AMCNI CNE, koji je 13 godina radio u sjedištu društva u Budimpešti. G. Szaniszlo je radio na multi-teritorijalnim, međunarodnim akvizicijama sportskih prava te je, također, vodio razvoj programskog sadržaja nekoliko in-house sportskih produkcija. Bio je odgovoran za vođenje međunarodnog emitovanja tokom FINA Svejtskog prvenstva u Budimpešti 2017. godine.

„Veoma smo uzbuđeni što će neko kalibra g. Szaniszló unijeti dinamičnost, vještine i izvanredno iskustvo iz međunarodnog medijskog marketinga u OBN. Uvjereni smo da će neko sa dokazanim iskustvom kao g. Szaniszló biti veoma dobar menadžer OBN-a i doprinijeti uspješnosti OBN-a, na obostrano zadovoljstvo poslovnih partnera i zaposlenih“ – rekao je Mike Moriarty, Predsjednik AMCNI CNE.

O AMC Networks International Central and Northern Europe
AMC Networks International Central and Northern Europe, operativna jedinica AMC Networks International, je vodeća kompanija u polju emitovanja i distribucije tematskih televizijskih programa. Trenutni portfolio uključuje 14 televizijskih kanala sa velikim brojem žanrova uključujući filmove i serije, dječiji, zabavni i formativni te sportski program.
Društvo djeluje i upravlja globalnim sadržajem JimJam, evropskim sadržajem Sundance TV i velikim brojem kanala u Centralnoj i Istočnoj Evropi kao što su vođeći kanali AMC, Film+, Filmcafe, Film Mánia, MGM, Sport1, Sport2, Minimax, Megamax, Spektrum, Spektrum Home i TV Paprika. Dodatno, društvo vodi OBN Televiziju u Bosni i Hercegovini i Njemački kanal pretplatničke televizije KinoweltTV.