Kija će biti van sebe: Iz stana njenog pokojnog oca odnijete sve stvari, a evo ko je to učinio!

276

Rodni grad jedne od najpopularnijih učesnica Zadruge Kristine Kije Kockar, Zrenjanin, ovih dana potresa skandal koji se dogodio još na dan sahrane Kijinog oca Miloša Kockara, 3. maja.

Kako smo saznali od Kijinih komšija u Zrenjaninu, ono o čemu se ovih dana naveliko priča jeste to da je Kijin stric, kako kažu, “opljačkao” Kiju. Još na dan bratovljeve sahrane potpuno je ispraznio stan u vlasništvu svog brata, a Kristininog oca, preminulog Miloša Kockara.

– Miloš je tu živio sam. Jedini nasljednici su njegova kćerka Kija i njegova supruga koja živi u Njemačkoj. On je umro 28. maja, u subotu ujutru u pola 10, a njegov brat je u popodnevnim časovima kompletno ispraznio njegov stan – pričaju šokirane komšije u Zrenjaninu.

I sami smo se uvjerili u to da čitav Zrenjanin bruji o ovome što se dogodilo, a mnogi se pitaju kako je ovo moguće uraditi istog dana kada je sahrana, a pritom i bez pokrenute ostavinske raprave.

– Sav namještaj, sve je ispražnjeno. Ostali su samo zidovi. I radni dio, i šporet i frižider, sto i stolice, ljudi su sve vidjeli. To je sad bum u gradu. Ni ostavinska rasprava nije urađena… Istog dana je skinuo radni dio. Na svoju je ruku to uradio. Njegov brat je umro prijepodne, a on je popodne ispraznio stan – pričaju Kijine komšije i komentarišu kako niko ne zna da li je u stanu bilo nešto vrijedno ili ne.

– Ali odnijeti namještaj, to je strašno… Čak je provjeravao i da li mu brat ima neki račun u banci – dodaje jedan od komšija.

Inače, Kijin stric je oženjen i ima dvoje djece, a Kija je sa stricem u dobrim odnosima. Osim toga, dolazio je na njene rođendane, a bio je i na njenoj i Slobodanovoj svadbi. Kako se priča, ni njegova materijalna situacija nije loša, te nikome nije jasno zbog čega je uradio ovako nešto.

Tragom dobijenih informacijama, pozvali smo Kijinu mamu Nadicu Zeljković koja je potvrdila naša saznanja, ali ništa više od toga nije željela da kaže.