MARJANOVIĆI KAO DA JELENA NIJE NI POSTOJALA?! Sklonili sve slike ubijene pjevačice, samo mala JANA ČUVA USPOMENU NA MAMU!

304

Porodica Zorana Marjanovića, osumnjičenog da je 2. aprila 2016 ubio suprugu Jelenu, nedavno je u jednu fioku sklonila sve njene slike, koje su u protekle dvije godine bile po cijeloj kući. Jelenina kćerka Jana ostavila je u svojoj sobi samo jednu majčinu fotografiju s vjenčanja, koja joj je omiljena.

Ovo nam je otkrio bivši obavještajac i kriminolog Boža Spasić, kome je to lično ispričao Zoranov otac Vladimir Marjanović. Prema Božinim riječima, nakon Jeleninog ubistva, po cijeloj kući Marjanovića bilo je na desetine njenih slika. Međutim, nakon dvije godine od zločina, Zoranovi roditelji Vladimir i Zorica i brat Miloš odlučili su da sklone te uspomene na jedno mjesto u kući, kako malu Janu ne bi na svakom koraku podsjećali na ubijenu majku.

Vladimir mi je rekao da Jana često crta, da je veoma talentovana i da su je upisali u školu crtanja i slikanja izjavio je Boža Spasić.

– Od kada se dogodila ta velika tragedija, Marjanovići su Jelenine slike imali gotovo na svim zidovima, ormarićima i komodama. Tamo su bile uglavnom Jelenine fotografije sa kćerkom i sa mužem Zoranom. To je tako stajalo gotovo dve godine poslije zločina, a Marjanovići su ih držali tamo najviše zbog male Jane, koja je baš vezana za majku. Međutim, kako se približila dvogodišnjica ubistva, Marjanovići su odlučili da te slike sklone i da ostave u djevojčicinoj sobi samo tu jednu Jeleninu fotografiju, u vjenčanici, koju Jana najviše voli – priča Spasić.

On ističe da Jelenine slike nisu bačene ili odnete u neki podrum, već da su odložene u jednu fioku kako bi bile dostupne maloj Jani kad god ona to poželi.

– Maloj Jani su pokazali gdje stoje fotografije, i ona ih može pogledati, ali i uzeti bilo koju fotografiju, čim osjeti potrebu – naveo je naš sagovornik.

Spasić je dodao i da je u posljednje vrijeme u redovnom kontaktu s Marjanovićima, čija je kapija za javnost odavno zatarabljena.

– Sa mnom je Vladimir prije izvijesnog vremena kontaktirao na Fejsbuku. Od tada se redovno dopisujemo i pričamo o cijeloj ovoj situaciji. On ima povjerenje u mene jer zna da ne bih zloupotrijebio ono što mi kaže u povjerenju. Često nam je tema mala Jana i Vladimir me redovno obavještava kako se ona osjeća. Rekao mi je da ona dobro napreduje i socijalizuje se. Kazao mi je da Jana često crta, da je veoma talentovana i da su je upisali u školu crtanja i slikanja. Smatram da je za cijeli ovaj slučaj dobro da postoji neko ko je u kontaktu sa Marjanovićima, kako bi se u javnosti čula i njihova strana priče i da bismo znali da je Jana dobro, jer je njoj u cijeloj ovoj tragediji sigurno najteže – zaključio je Spasić.

Podsjetimo, Više tužilaštvo podiglo je 9. februara optužnicu protiv Zorana zbog sumnje da je ubio suprugu, ali je sud 11 dana kasnije naložio da se optužnica dopuni.

Zoran je, prema ovom dokumentu, sa Jelenom i Janom 2. aprila 2016. u 16.36 stigao “mercedesom” kod rampe “Stadion”, na početku nasipa od Crvenke ka Borči. Jelena se tad popela na nasip i krenula da džogira, a Zoran je isključio svoj mobilni telefon i sa Janom krenuo na nasip za Jelenom. Zoran je zatim kazao Jani da ga sačeka na nasipu, a onda je požurio ka Jeleni, sustigao je i nasmrt je pretukao u obližnjem kanalu.

Jelenin leš je sutradan nađen u kanalu i počela je opsežna istraga, koja traje tačno dvije godine. Zoran je uhapšen 15. septembra 2017. i otad je u pritvoru.

Informer