Bibija Kerla smještena u bolnicu

346
Kerla je nastupila u četiri discipline u brzom klizanju i imala je zadovoljstvo da osjeti šta znači nastupiti na najvećem sportskom događaju pred svojim navijačima.

Tog 8. februara 1984. godine kada su na Olimpijskom stadionu Koševo svečano otvorene 14. zimske olimpijske igre, kaže Kerla, sjeća se kao da je danas.

Posljednjih dana ova sportistkinja prolazi kroz težak period. Na svom facebook profilu večeras je objavila poruku za sve svoje fanove koju prenosimo u cjelosti:
“Imam obavezu nakon skoro 7 dana ležanja u bolnici da vam kažem o čemu se radi. Naime u petak navece dobila sam moždani udar ali na sreću sa manjim posljedicama. Lijeva strana malo trokira ali se polako funkcija noge i ruke vraćaju.
Hvala vam na velikoj podršci i nadam se da će ovo što se desilo i kompletna vaša podrška još više učvrstiti moje uvjerenje da u ovoj našoj Bosni i Hercegovini još uvijek ima pravih i dobrih ljudi.
Posjete u Opstoj bolnici su od 15-16 sati pa bujrum na razgovor i razmjenu mišljenja.
Volim vas i nadam se da ovo neće dugo trajati i da ću se što je moguće prije vratiti svojim aktivnostima.” – napisala je Kerla na svom Facebook profilu.

Draga moja raja, Imam obavezu nakon skoro 7 dana ležanja u bolnici da vam kažem o čemu se radi. Naime u petak navece…

Gepostet von Bibija Biba Kerla am Donnerstag, 11. Januar 2018

Nama ne preostaje ništa drugo, osim da Bibi zaželimo što brži oporavak i što brži povratak na staze olimpizma.