Od dobrog djela do sportskog terena: Formirano udruženje fudbalera rekreativaca S. U. Futuro

361

Večeras je u Hadžićima održana osnivačka Skupština Udruženja fudbalera rekreativaca S. U. Futuro. Prisutni delegati birali su Predsjednika Udruženja, na funkciju istog imenovan je jednoglasno istaknuti sportski radnik Emir Isić.

“Potreba za jednim ovakvim Udruženjem je velika. Svjedoci smo da naša djeca više vremena provode u kladionicama, a sve manje na sportskim terenima. Mi smo odlučili da kroz futsall i mali nogomet našu omladinu sklonimo sa ulice” – rekao je na početku svog obračanja Emir Isić, novoizabrani predsjednik Udruženja.

Ovo, do danas neformalno Udruženje, organizovalo je više uspješnih turnira. Jedan od njih održan je u augustu prošle godine.

,,Potreba za Udruženjem ukazala se još 2015. kada smo se uključili u jednu humanitarnu akciju za naše komšije, prikupivši na turniru dio novca za njihovu egzistenciju. Nakon toga odlučili smo da pokrenemo Udruženje” – dodaje Isić.

“Mali nogomet je popularna stvar i neshvatljivo je da u mjestu kao što su Hadžići niko ne želi da pomogne u finansiranju i organizaciji malonogometnih turnira. Svi sportski klubovi u Hadžićima nemaju posjetu kao što smo mi imali na turniru Binježevo 2017 u samo 5. noći, a ne 20, što je najbolji pokazatelj koliko je popularan ovaj sport” – zaključio je Isić uz napomenu da ne želi da se stvara anomozitet među hadžićkim sporstkim radnicima, nego da se stvara “zdrava klima u kojoj će se Klubovi i Udruženja takmičiti u uspjesima, a ne  u tome ko je bliži Vlasti.