Čuo se sa majkom, ona mu pomenula i “gospođu” i Lunu, a kad je završio razgovor Sloba je pred svima najstrašnije spustio Kiju!

103

Pojedini učesnici “Zadruge” dobili su danas pravo na poziv, a među njima je bio i Slobodan Radanović koji se čuo sa majkom Draginjom.

– Digni glavu gore, sve im u lice saspi, sve, nemoj da je trpis više, molim te. Nemoj slučajno da se ustručavaš i ćutiš, kad je ona znala sve tako tebi da saspe u lice. Novinarima odgovori, nemoj da se stidiš ničega, niko se tebe ne stidi, svi su uz tebe. I nemoj da lupaš više rukom, molim te, smiri se – rekla je Slobi zabrinuta mama.

– Sve je dobro. Nemoj da plačeš, ja sam dobro. Pozdravila vas je Luna – rekao je Sloba.

– Nemoj, molim te, ni da podilaziš više nikome… To je puklo, nemoj da dozvoliš da te vređa, da ti je kupila gaće, da ti je kupila majice, gde su tvoje pare…

– Mama, ja to sve odlično znam, ona samo govori o sebi…

– Niko ti nije prijatelj tu, svi je nagovaraju šta će da ti kaže – rekla je Slobina mama, a onda ga pitala da li bi da ide kući, na šta je on rekao da će ostati do kraja.

– Ja ovde ni ne gledam nikoga kao prijatelja – odgovorio je mami, koja mu je potom saopštila da ju je Mina upravo nazvala i rekla joj da pozdravi Đeksona puno.

– I sa Lunom nemoj da se svađaš. Ja nisam navikla na tebe takvoga. Glavu gore i ne daj se, znaš. Nemoj da dozvoliš da te iko provocira – uporno mu je ponavljala zabrinuto.

– Znaš koga si rodila i koga si vaspitala, i kako si ga vaspitala, i nema potrebe da se brineš – rekao je Sloba.

– Tvoja gospođa je meni utuženje poslala. Ja se ne bojim nikoga – pomenula mu je mama i za Kiju.

– Znam, rekla mi je. Nemoj nikoga da se bojiš, ja ću to da rešim kad izađem – rekao je Sloba, a veza se posle 11 minuta prekinula.

Kada je ušao u kuću imao je zanimljiv komentar, a ticao se Kijinog razgovora sa njenim dečkom Andrijom.

– Andrija ostao na vezi, hteo sa mnom da se ispriča – dobacio je kad je ušao u kuću, a onda je otišao kod Lune da sa njom podeli utiske.

Telegraf