ODRIČEMO SE TEBE I DIVNE, NE ŽELIMO DA VAS VIŠE VIDIMO: Marka DNK napali u selu, on očajan jer mu ne daju da vidi dijete!

90

Marko Kocić, koji je izbačen iz „Zadruge“ zbog nasilničkog ponašanja, neće moći da vidi dvogodišnju kćerku Kristinu jer se radnici Centra za socijalni rad u Svilajncu plaše otmice! Ekipa Kurira juče je pronašla Kocića u porodičnoj kući u Dubnici. On je s komšijom Žikom otišao u Svilajnac da vidi kćerku, koju su socijalni radnici nedavno oduzeli od Divninih roditelja i smestili je u hraniteljsku porodicu.

– Neće da mi dadnu dijete! Kazali su mi da zasad ne mogu da vidim kćerku. Ne znam ni u kojoj je porodici. Neće da kažu jer se plaše da je ne otmem. Za nekoliko dana oni hoće da otidnu po nju i da je dovedu da je vidim nakratko, ali samo u prisustvu ljudi iz socijalnog. Ja želim da je vidim, tražio sam odmah da mi je daju, ali ne može tako – kaže Marko.

Divnin otac poručio je zetu da više nikad neće da vidi ni njega ni kćerku!

– Bolje da vas nikad više ne vidim. Napravili ste mi pakao od života. Vi se tamo švrćkate po tom rijalitiju, a ja ovdje muke proživljavam. Što lijepo niste ljudski rekli da idete, pa da se organizujemo, da moja žena živi s Kristinom kod tebe u Dubnicu, pa vi radite šta hoćete – vikao je Toma.

Kad je Marko vidio da je vrag odnio šalu, pokušao je da smiri tasta:

– Vratiće nam kćerku kad Divna i ja izađemo iz „Zadruge“. Njoj je dobro tamo. Evo, ja ne znam šta bih radio s dijete, moram da kosim, a dijete je na sigurnom.

Divnin otac nije posustajao:

– Eh, ne lipši magarče do zelene trave. Ti si nikakav otac, a ni moja kćerka ništa nije bolja – zaključio je Toma.

Razočaran u ta pravila, on je otišao kod tasta i tašte da im se žali, ali i u Gložanama je dočekan na nož.

– Crni Marko, gdje mi je unuka?! Kuku meni, prevarili su me, rekli su da će da je odvedu kod ljekara, a oduzeli su mi unuku. Ti samo misliš na rakiju, a di je moja Kristina, boga pitaj – kukala je Divnina majka.

Marko je pokušao da se opravda, ali uzalud – tast mu je očitao bukvicu.

– Ništa nije u redu, Marko, nemoj da me praviš budalom. Ovi iz socijalnog došli da mi vode dijete na neki sistematski pregled, žena pošla s njima i vratila se bez Kristine. Ja sam poludio. Oni su me prevarili, oteli su mi unuku, oko moje. Jedinu unuku imam i nju su mi oduzeli. Pa šta ako sam siromah, njoj ništa ovdje ne fali. Lijepo se igrala, davao sam joj da jede paštete, slatkiše i uživala je ovdje – tvrdi Divnin otac i dodaje da je policija dolazila da ga privede:

– Čim sam se požalio Kuriru da su mi oduzeli dijete, tu noć mi je došla policija i tražili su da ponovim šta sam pričao za novine. Rekao sam da ću da tužim ove iz socijalnog, a oni su mi zaprijetili. Pa, ja jesam siromah, ali nisam lud. Potpisali smo papir da čuvamo Kristinu, a oni su nas prevarili!

(Kurir)