STIŽE SNIJEG I NISKE TEMPERATURE: Pasti će 10 cm, u planinama i do 25!

90

Narednih dana u našoj zemlji očekuje se pogoršanje vremenskih prilika, snježne padavine i pad temperatura. Već sutra poslijepodne i u večernjim satima očekuju se snijeg i susnježica u nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne. Također, Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je za 27. i 28. novembar upozorenje da će u južnim, jugoistočnim i istočnim krajevima doći do formiranja snježnog pokrivača, u nižim predjelima od 5-10, a u planinskim od 15-25 centimetara!

Prema prognozama hidrometeoroloških zavoda u BiH, u večernjim satima temperature će postepeno padati, a nestabilno vrijeme nastavit će se i u ponedjeljak.

“Pogoršanje vremenskih prilika očekuje se od 27. novembra do 4. decembra. U ovom periodu širom Bosne očekuju se padavine u vidu snijega, dok se u Hercegovini prognozira kiša. Samo na visokim planinama Hercegovine, iznad 1.600 metara nadmorske visine, prognozira se snijeg“, navodi se u dugoročnoj prognozi meteorologa FHMZ-a Bakira Krajinovića.

Iako će početak sedmice donijeti razvedravanje u Krajini, Posavini i na zapadu Bosne, slab snijeg i dalje će padati u centralnim i istočnim dijelovima naše zemlje. Jutarnje temperature kretat će se između minus 4 do 2, na jugu od 3 do 7, a najviša dnevna od minus 2 do četiri, na jugu zemlje od 7 do 10 stepeni celzija.

Utorak ujutru očekuje se prohladno vrijeme s mrazom i maglom po kotlinama. Ostatak dana donijet će malo više sunčanih intervala.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana ili u večernjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, u jugozapadnim i ponegdje centralnim područjima Bosne. U većem dijelu zemlje puhat će slab vjetar, a najviša dnevna temperatura kretat će se između 11 do 17 stepeni celzija.
(Klix)