Udruženje Rubin Hadžići: 50 ultrazvučnih pregleda u saradnji sa društveno odgovornim privrednim društvima

388

I proteklog vikenda Udruženje Rubin iz Hadžića provelo je akciju ultrazvučnih pregleda dojki. Iako je bilo planirano da se pregledi naplaćuju po cijeni od 25 KM,  rukovodstvo Udruženja je odlučilo da i ova  akcija bude besplatna.

Naime, u povodu otvorenja  Merkator centra u Sarajevu provedena je akcija „Pokloni marku za rozu traku“ u kojoj su učesnici zauzvrat dobili jedan mafin, a prikupljeni novac sarajevski Merkator donirao je Udruženju Rubin iz Hadžića koje je odlučilo da donirani novac na ovaj način podjeli sa građankama općine Hadžići.

„Prethodnog vikenda je pregledano 25. žena i ostalo nam je sredstava za još 25, čime će u našoj akciji besplatnih ultrazvučnih pregleda biti pregledano ukupno 140. osoba sa područja hadžićke općine. Preglede radimo u saradnji sa doktorom Jadrankom Urlićem.“ – rekla je Esma Šehić, predsjednica Udruženja Rubin iz Hadžića.

„Udruženje Rubin iz Hadžića, ovaj put u saradnji sa kompanijom Merkator građanima i građankama općine Hadžići poklanja još 25 besplatnih ultrazvučnih pregleda.“ – izjavila je Šehić.

„Ukoliko broj prijavljenih žena bude veći od 25, razliku novčanih sredstava bi obezbjedili uz minimalnu participaciju“ – dodala je ona.

Naredni termin za besplatne ultrazvučne preglede bit će 09.12.2017 a zainteresovani za ovaj pregled mogu se prijaviti na broj telefona 061/ 366- 730 – Alma Bubregović.

 

Novinar: Maid Đelilović