KLJUČ JE U ZORANOVOJ LIČNOSTI – PSIHOLOG TVRDI: Dovedite ovu ženu u zatvor i to će ga SLOMITI!

237

Radomir Čolaković psiholog i vanredni profesor na Filozofskom fakultetu na Palama, tvrdi da Zorana Marjanovića, osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene Marjanović, jedino u zatvoru može slomiti susret sa majkom Zoricom. To je jedan od razloga zbog kojih ga ona navodno ne posjećuje. Vjerovatno ne bi kako psiholog tvrdi mogao da glumi ili da sa njom priča šifrovano, kako to radi sa bratom i ocem.

– Majka je u porodici Marjanović glavni manipulator. Ona se zato i bavila liječenjem ljudi jer je najlakše manipulisati osobama koje imaju veliku muku. Zoranova majka je imala ogromnu ulogu u porodici jer je i mnogo zarađivala, što joj je davalo još veću slobodu i moć u porodičnoj hijerarhiji – objašnjava psiholog Čolaković.

Edipov kompleks

Prema njegovim riječima, majka osumnjičenog zato i ne dolazi da vidi sina jer bi se on “rascvjetao“ i poklekao, što ne bi bilo dobro ni za koga od Marjanovića. To znači da bi pod velikim uticajem emocija drugačije razmišljao i razgovarao. Čolaković tvrdi da svaki član porodice ima saznanja šta se dogodilo sa Jelenom.

– Zoran se veoma plaši majke, ali i postoje ozbiljne indicije da se radi o određenim elementima Edipovog kompleksa. Mogu slobodno reći da cijela porodica Marjanović ima poremećaje ličnosti, ali pojedinačno raspolažu velikom inteligencijom. Psihosocijalna klima u porodici obojena je navodnim natprirodnim sposobnostima majke. Slika porodice je po svemu sudeći kolektivna gluma. Oni verbalno i vizuelno pokušavaju da kod čitalaca i javnosti stvore jednu sliku, a u stvari svojim kontradiktornim izjavama i ponašanjem razotkrivaju odnose, stanje i elemente koji se mogu dovesti u vezu sa zločinom. Sve što više pokušavaju da budu savršeni u svojoj glumi, sve više razotkrivaju svoje uloge – tvrdi Čolaković.

Prema riječima stručnjaka na osnovu svega što se moglo primijetiti za 17 mjeseci posmatrajući Marjanovićevo ponašanje i slušajući njegove rečenice, ali i njegovu navodnu nametljivost, zaključuje se da je on navodno narcisoidan čovjek.
(Kurir)