Smiljina ispovijest poslije Zadruge: Šta je bilo IZA kamera? Ovo se KRIJE od gledaoca!

184

Ovog jutra je rijaliti “Zadruga“ neplanirano siromašniji za jednog učesnika. Nije riječ o vanrednom izbacivanju, riječ je o incidentu kome je prethodilo nekoliko skandala na imanju. Profesorka hemije Smilja Janković diskvalifikovana je iz rijalitija, tako kaže produkcija, a sve zbog brojnih prekršaja i zato što je postala suicidna i opasna po druge učesnike. Međutim, ona tvrdi drugačije i priča kako je dobrovoljno izašla iz “Zadruge“ kako bi sačuvala živu glavu i kako ona ne bi nekog povrijedila.

Smilja otkriva šta se to dešavalo iza kamera, a šta publika nije mogla da vidi, šta to krije produkcija, kao i da li je istina da ulazi u konkurentski rijaliti – u “Parove“.

Profesorka opisuje da se nije baš sve snimalo na imanju i da nije sve išlo u program. Primjera radi, dogovori sa čelnicima produkcije, koji potom, tvrdi Smilja, nisu ispoštovani.

– Sinoć je sve eskaliralo, sa Lepim Mićom i Urošem, a potom su stigli iz produkcije i objasnili da će biti nova pravila igre i da će se kažnjavati i diskvalifikovati svaki nasilnik. I baš u tom trenutku je Uroš iza mojih leđa, uz osmijeh psihopate, direktno pred obezbjeđenjem, uzeo punu plastičnu flašu od 1,5 litara i bacio je preko stola i odvalio mi rame. To se nije snimalo i nije išlo uživo u program. A samo 10 minuta prije toga smo se dogovorili da će se takve stvari kažnjavati – u dahu započinje sada već bivša zadrugarka.

Iako je zvanično saopštenje čelnika “Zadruge“ bilo da je Smilja diskvalifikovana iz takmičenja, ona govori suprotno i tvrdi da produkcija krije pravu istinu.

– Mogu oni da rade šta hoće. Osjećala sam se ugroženom za sopstveni život. Imala sam utisak da imam problem sa ludacima i psihopatama koji su se iz čiste naslade iživljavali nada mnom. Ja nisam htjela više da rizikujem sa tim psihopatama, da ih, na kraju krajeva, ja povrijedim i samim tim i sebe unakazim. Vrlo trezveno i smireno sam shvatila da je vrijeme da napustim “Zadrugu“ jer meni niko nije obezbijedio bezbijednost tamo – pa pred obezbjeđenjem su me mlatili. Ja sam sama odlučila da je vrijeme da napustim rijaliti – decidno objašnjava Jankovićeva.

Smilja se čudi kako je moguće da uprkos pravilima igre, neki takmičari još uvijek nisu napustili imanje.

– Ironično je da sam ja napustila “Zadrugu“, a Anđela Veštica i Uroš Ćertić još uvijek nisu. Takav način rada vodi ka ponoru i fijasku “Zadruge“. Tamo je malo rijaliti igrača koji se takmiče, tamo su više učesnici koji se samo reklamiraju i obitavaju kao da su na odmoru. Bitno im je da dobro jedu i odmore. To je za njih šou! A šou sam pravila i ja, ali i Lepi Mića, što mu je uostalom i bio zadatak. Ipak, ja sam bila taktičar i njima je bilo krivo što ja to radim – opisuje hemičarka.

Jankovićeva je ispričala i detalje o fizičkim napadima na nju koje publika nije mogla da vidi na televiziji, kao i o povredama koje je pretrpjela.

– Prije nego što me je Mića sinoć napao i što su promijenjena pravila, ja sam pretrpjela dva udarca Anđele iza leđa, na kvarno, ali i nekoliko puta nasilničko ponašanje od strane Uroša. Ćertić je radio sve protivno pravilima. Juče je morao da stoji u donjem dijelu dvorišta, a ipak je u društvu Anđele Veštice šetao po kući i radio šta je htio. Pobunila sam se protiv toga, rekla ne može to tako. Zar ja treba da obavještavam produkciju šta je protivno pravilima ili oni imaju poseban tretman? Pa, Uroš me je uprkos zabrani prilaska polio juče vodom u uho – u isto ono u koje me je Anđela udarila. Ne znam šta mi se desilo sa bubnom opnom, ali ja dva dana nisam čula – žali se Smilja.

Poslije svega, pitali smo Smilju da li sada planira da uđe u “Parove“ jer takvi tračevi kruže internetom.

– Ja sam to rekla šaljivo i ironično, ali nema šanse. Vjerujte, sve je to isto samo drugo pakovanje. To su ljudi koji su u poziciji da se igraju ljudskim životima i od toga ne odustaju. Sve je to isto i to je jako težak posao, a ja sam ga radila dobro. Odličan sam rijaliti igrač, ali sam potcijenjena i ismijana. Meni su iz produkcije rekli da sam ja htjela da mi se to dogodi u “Zadruzi“. Ali to što sam im ja rekla da sam spremna da se borim za nagradu, nije značilo da mogu da me zlostavljaju i tuku. Nisam ja spremna da jedem svakakva g*vna kao Jelena Golubović. Ne mogu sada da kažem da li je ovo i definitivno kraj za mene što se tiče rijalitija, ali za sada jeste – zaključuje Smilja Janković.
(Srbija Danas)