Lijepa i višestruko nagrađivana Belçim Bilgin u seriji “Potraga za pravdom“ na OBN-u!

374

Danas u 17:55h na OBN-u počinje emitiranje serije “Potraga za pravdom“ u kojoj glavnu ulogu igra prelijepa Belçim Bilgin, višestruko nagrađivana turska glumica s internacionlanom karijerom.

U seriji „Potraga za pravdom“ Belçim Bilgin igra seosku ljepoticu Zilhu koja živi sa zlobnim ujakom. Nakon što se njena dugogodišnja ljubav Ali vrati iz vojske, počinju Zilhini problemi. Ujak Aliju onemogućava da ju isprosi, a nastaje čitava zbrka zbog koje mlada ljepotica totalno gubi povjerenje u svog dragog. On završava u zatvoru zbog ubojstva, a kada izađe morat će povratiti Zilhino povjerenje.

Belçim je vrlo cijenjenja turska glumica koja je bila nominirana za svoje uloge čak i na inozemnim festivalima. Najpoznatija je po filmu „San leptira“  koji je režirao njen suprug Yilmaz Erdogan. U tom filmu glumila je uz najpoznatijeg i najzgodnijeg turskog glumca Kivanca Tatlituga. Nakon te uloge otvorila su joj se mnoga vrata, osvojila je niz nagrada na malim festivalima.

Ubrzo je snimila još nekoliko zanimljivih filmova, a najuspješniji je bio „Kurtulus Son Durak“ gdje je briljirala u glavnoj ulozi te za nju osvojila glavnu nagradu nma festivalu u Oaxaci. “Potraga za pravdom“ jedna je od rijetkih serija koje je snimila, te je i zbog toga dragocjena i gledatelji će zaista uživati u njenoj maestralnoj glumi. Inače, ova je serija koncipirana kao životna drama, mnogo više nego sapunica, pa je tako različita od mnogih koje dolaze iz Turske.