ARMIN BIJEDIĆ USPIO IZGRADITI SVOJE IME: Evo zašto nije mogao potpisao ugovor sa Grandom!

340

Armin Bijedić karijeru već godinama gradi težim putem. Polako, korak po korak sa svakom novom pjesmom on je napredovao i sebi gradio poziciju na domaćoj i regionalnoj muzičkoj sceni.

„Vidi ti se dušo moja“, „Karta za nemire“, „Ni traga od nje“, „Zašto si tu“ i „Klubovi“ su pjesme kojima je osvojio simpatije publike, a svojim fenomenalnim i raskošnim glasom i svakim nastupom iznova oduševljava publiku u klubovima i diskotekama.

– Znao sam da mi ništa neće samo doći preko noći. Pjesma „Zašto si tu“ je moja lična karta. Autor je Nardin Mašić, a aranžman je uradio Damir Bečić. Ne razmišljam o izdavanju albuma, jer svi rade singlice i ulažu u jednu pjesmu. Danas uradiš album i šta poslije? Sada imam najmeru da izdajem pjesme svaka tri mjeseca. U novembru izlazi nova balada pod nazivom „Snjegovi“. Autor pjesme i aranžmana je Amil Lojo, a tu su se uključili i najbolji muzičari u regionu: Adis Sirbubalo (klavir), Mujo Behmen (gitare i buzuki), Muamer Đozo (bas), Dado Marinković (bubanj)… Bek vokale na pjesmi je otpjevala Ivana Selakov – kaže Bijedić.

Govori da mu je Haris Dubica jednom prilikom rekao da ako hoće da bude najbolji, morat će raditi s najboljim.

– Dubica je u pravu i tako razmišljam. Ukoliko gledaš da prođeš stoju jeftinije, ne dobijaš ništa. Više sam za tu neku skuplju varijantu sa skupljim autorima i muzičarima. Uradili smo sad svjetsku produkciju, gdje je sve uživo odsvirano za pjesmu „Snjegovi“. Amil Lojo je uradio odličnu pjesmu i nije bez razloga jedan od najtraženijih autora u regionu. Prošli spot koji sam radio sa Harisom Dubicom me koštao 7.000 eura. Uloženo se vraća kroz nastupe, ali problem je u tome što ja nemam nikakvih sponzora. Sve što zaradim ulažem sam u nove projekte. To ima i svojih prednosti i ni od koga ne zavisim – nastavlja Armin.

Kako ističe, veliki napredak u karijeri donijelo mu je učešće na „Zvezdama Granda“.

– Mogu samo da se zahvalim „Grand“ produkciji jer mnogo su mi valjali. Jako su korektni i profesionalni, a to što se mi nismo mogli dogovoriti i što nisam potpisao ugovor, to je bio naš problem. Da sam imao 18 godina, ja bih taj ugovor potpisao bez razmišljanja. Jedno veliko hvala „Grand“ produkciji, i nadam se da ćemo nekad ponovo surađivati i da ću doći u njihovu odabranu ekipu kao samostalni pjevač – govori popularni pjevač.

Posljednjih godina imao je veliki broj ponuda za snimanje dueta, ali ih je bez razmišljanja odbijao.

– Prije svega gledam da gradim karijeru bez zajedničkih pjesama. Ako bi radio duet, isključivo bi to bilo s provjerenim osobama, a da bi došao do provjerenih osoba potrebno je da još nešto napravim da bi ljudi bili zainteresirani za mene. Ako se neko nađe da bude po mom ukusu, da bude dobra pjesma i dobar izvođač, vrlo rado ću prihvatiti duet. Nikad se ne zna, ali za mene su dvije opcije što se tiče dueta sa pjevačicama – Seka Aleksić i Slađa Alegro. Što se tiče muškog vokala, to su definitivno Peđa Medenica i Aca Lukas. Lukas nije bio na mom koncertu, ali je bio sigurno miljenik mog pjevanja u „Zvezdama Granda“. Bio je čovjek koji je stvarno podržavao moj rad, iskustvo i trud. Govorio je sve iskreno kao i Dragan Stojković Bosanac i svi ostali koji su bili u žiriju – konstatuje Bijedić.

Express