Za njima je plakao Balkan: Tragično nastradale zvijezde!

282

Prije nekoliko dana navršilo se osam godina od pogibije Tošeta Proeskog u Hrvatskoj. Ni prije ni posle, trend gubitaka života poznatih u saobraćaju, nažalost, nije prekinut. Podsjetimo se nekih zvijezda koje su se prerano ugasile:

Ljubiša Stojanović – Luis nastradao je 2011. u svom krajsleru na putu Novi Sad – Bačka Topola kada se zakucao u ford fiestu mađarskih tablica čiji je vozač takođe podlegao povredama.

Crnoj listi pjevača nastradalih u saobraćaju tu nije kraj. Na točkovima su nastradali i pjevači Hašim Kučuk – Hoki, Darko Radovanović i Boža Nikolić, dok je živa legenda balkanske folk muzike Halid Bešlić 2009. godine pukim slučajem preživeo udes.

Silvana (Zilha) Armenulić, pjevačica udata za tenisera Radmila Armenulića, nastradala je 1976. na autoputu Beograd – Niš kod Kolara. Zajedno sa njom poginuli su njena sestra Mirjana (Mirsada) Barjaktarević i Rade Jašarević, šef orkestra RTV Beograd.

Dražen Ričl Zijo, pjevač i gitarista originalne postave sarajevske Crvene Jabuke poginuo je 1986. kod Jablanice sa kolegom iz grupe Aljošom Buhom.

Krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina započela je crna serija estradnih saobraćajki. Mladi pjevač Ipče Ahmedovski, rođeni brat Jašara Ahmedovskog, poginuo je 1994. u Šopiću kraj Lazarevca, na Ibarskoj magistrali, koja je odnijela više života nego omanji rat. Vozeći “mercedes” brzinom od 140 kilometara na sat zakucao se u šleper. Ipče je na mjestu ostao mrtav.