Ispovjest bh pjevača: Nije me sramota priznati da sam bio na ulici

273

Kenan Tucić, finalista šoa Obn Music Talenti i Zvijezda možeš biti ti, poslije tri i po godine odsustva sa muzičke scene, odlučio se vratiti muzici – svojoj prvoj, pravoj i neprolaznoj ljubavi.

On je, naime, prethodne skoro četiri godine proveo u Švedskoj gdje je radio, kako priznaje, sve i svašta kako bi opstao. Danas, kad je ‘stao na noge’ koliko toliko, odlučio je da se vrati u BiH, i ispromoviše svoju novu pjesmu “Ti dobro znaš”.
Dok pravi promociju te numere, već se u studiju kod Amila Loje finalizira još jedna pjesma “Ne ruši mostove”, za koju namjerava i spot uraditi,
Kako je kroz surovu realnost naučio da, kao u svojoj novoj pjesmi ne ruši, nego gradi mostove, tako se ovih dana družio sa novinarima po nekim bh. medijima kako bi publici predstavio sve ono što namjerava da radi.
Život ga svih godina koliko ga nije bilo na estradi, iskreno priča, nije milovao, pa se nije libio da radi i najmanje plaćene poslove u Štokholmu samo da ostvari egzistenciju.
“Bio sam na ulici, nije me sramota to priznati. Očito sam morao proći sve te teške životne faze da bi danas bio potpuno sretan i zadovoljan čovjek. Ne mogu reći ni danas da ostvarujem ogromna primanja, ali je to znatno bolje u odnosu na taj period ‘ulice'”, objašnjava nam Kenan sa sjetom i tugom u očima.
“Dok sam jedva preživljavao živio sam u Štokholmu, a sad živim u Geteburgu i u skorije vrijeme namjeravam da češće dolazim u BiH, kako bi bio muzički prisutan”, govori Tucić koji je danas otputovao na petodnevni odmor poslije tri i po godine rada bez prestanka.

Senzacija.ba