Pandurević: Kad u Parlamentu kažu: “Dobar dan, rođak”, pola Parlamenta se okrene

126

Aleksandra-Pandurevic-th

U Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) i dalje traje rasprava o Prijedlogu zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2014. u prvom čitanju.

Poslanica SDS-a Aleksandra Pandurević kazala je da joj nije jasno kako su predstavnici iz RS-a pristali na ovakav fiskalni okvir.

“Šta mi radimo ovdje? Predsjedništvu BiH ćemo dati 60 konobara, kuharica ili koga sve ne? Bojim se da se ponašamo kao megalomani koji samo gomilaju administraciju. Ima institucija koje dobro rade i kojima bih ja još povećala budžet, ali moramo priznati da ima i onih koji nisu odgovorili svom zadatku”, obrazložila je Pandurević.

Dodala je da je sramotno da je socijalna pomoć u RS-u 140 KM, a da se u institucijama BiH pravi nova sistematizacija radnih mjesta svaki put kada “neko treba zaposliti svog kuma ili rođaka”.

“Svima je poznat primjer da kada u Parlamentu neko kaže: ‘Dobar dan, rođak’, pola Parlamenta se okrene”, plastično je objasnila Pandurević svoje neslaganje s novim zapošljavanjima u administraciji.

 

 

Izvor: Fena/E-turneja.com