ĐOKOVIĆ BEZ REŠENJA ZA KIRJOSA Australijanac posle Akapulka savladao Novaka i u Indijan Velsu VIDEO

274

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Indijan Velsa pošto je poražen od Australijanca Nika Kirjosa sa 2:0 (6:4, 7:6).

Đoković je tako ostao bez šanse da odbrani titulu na Mastersu u Indijan Velsu.

Kirjos će u narednom kolu igrati protiv pobednika meča Nadal – Federer, a Đokovića očekuje odbrana titule u Majamiju.

Kirjos je tako u manje od mesec dana dva puta bio koban po Đokovića. I u Akapulku je bio bolji sa 2:0, kao i sada. Zanimljivo je da je u oba navrata Đoković prethodno eliminisao Huana Martina del Potra.

Ključ prvog seta bio je uvodni gem u kome je Kirjos oduzeo servis Đokoviću i zatim uspešno servirao do kraja seta koji je dobio sa 6:4.

U drugom setu nije bilo brejkova. Đoković tokom meča nije imao nijednu brejk priliku, a uspeo je da spase nekoliko situacija pa je set ušao u taj-brejk. Kirjos je u prvom poenu napravio mini brejk, zatim ga snažnim servisima potvrdio i lako poveo sa 3:0. Đoković je dobio dva poena na svoj servis, isto kao i Kirjos za 5:2. Australijanac je napravio još jedan mini brejk za 6:2, a zatim iskoristio drugu set i meč loptu za 7:3 u taj-brejku.

Đoković je tako posle tri uzastopne titule u Indijan Velsu ostao bez krune i samim tim i bez velikog broja poena na ATP listi.