Andrijašević: Odavno smo sami protiv svih, a krvave glave i usne pokazuju koliko nas žele skinuti

213

‘Ne zamaramo se hajdukovcima koji navijaju za Dinamo, a zvižduci na Poljudu uvijek su mi dodatni motiv’, ističe Andrijašević…

Znamo što nas čeka na Poljudu – teška utakmica. Moramo se koncentrirati samo na sebe i svoju igri, pružiti sve od sebe i ići na pobjedu kao i u svakoj utakmici, u razgovoru za Novi list gostovanje Rijeke kod Hajduka najavio je Franko Andrijašević.

“Vjerojatno zbog poraza u Osijeku nije velika euforija uoči naše utakmice. To doduše može biti i pila naopako. Znaju oni jako dobro tko im dolazi i sigurno da će dati sve od sebe. Moramo biti spremni dati svoj maksimum. Ako budemo pravi, a nema razloga da ne budemo, izaći ćemo iz te utakmice kao pobjednici.”

Utakmica protiv bivšeg kluba uvijek ima dodatnu težinu?

“U prvoj ili drugoj utakmici koju sam odigrao za druge klubove na Poljudu bilo je određene treme, ali sada sam se navikao igrati kontra njih. Moramo biti pravi u toj utakmici, bodrit će se nas veliki broj naših navijača. Trebamo guštati u ovakvim trenucima, zaslužili smo to svojim igrama i zalaganjem. Sigurno da nas veseli utakmica pred puno navijača. Koliko čujem, i nikada više naših navijača. Moramo dati sve od sebe u takvom ambijentu i nastaviti svoj pozitivan niz.”

Na posljednjem poljudskom gostovanju bilo je zvižduka i na njegov račun.

“Bit će i ovoga puta i u to ne sumnjam. To mi više ne predstavlja problem. Znao sam kada sam otišao iz Hajduka da će to tako biti. To mora samo biti dodatni motiv za mene.”

Andrijašević ističe da to što Hajduk nije pravi može biti dvosjekli mač za Rijeku, pa dodaje da je još teško govoriti o utakmici s Dinamom jer se do te utakmice ima za odigrati još tri, četiri utakmice. Osvrnuo se navijače Hajduka koji otvoreno navijaju za Dinamo u borbi za naslov.

“To sam čuo još prije nekoliko mjeseci, da se među hajdukovcima više navija za Dinamo nego za Rijeku. To je njihov pravo. Ne zamaramo se s time.”

Uspjeh će time biti slađi?

“Sigurno da je! Već odavno osjećamo da smo sami protiv svih. Znamo da nas svi žele skinuti. To je pokazala i zadnja utakmica protiv Lokomotive gdje su se ljudi bacali na glavu. Bilo je i krvavih glava i usana. To samo pokazuje koliko nas žele skinuti i to nam treba samo biti dodatni motiv.”