Husejinović: Uz podršku navijača možemo ostvariti ciljeve

222

Pobjedonosni gol za Sarajevo na utakmici protiv Olimpica postigao je Said Husejinović. Bio je to prvi gol Husejinovića u BH Telecom Premijer ligi BiH u ovoj sezoni, a isti je od velikog značaja.

Sarajevo je uspjelo doći do pobjede na teškom gostovanju, a nakon susreta ljubimac navijača Sarajevo prenio je za klupski sajt svoje viđenje današnjeg susreta.

“Dosta zahtjevna utakmica. Odigrali smo dobro, imali smo veliki broj prilika i smatram da smo zasluženo slavili”, kazao je Husejinović, dodavši:

“Sretan sam zbog svog postignutog gola i što sam mogao pomoći ekipi da dođe do pobjede. Jedan težak period je iza mene, imao sam neugodne i dugotrajne povrede i osjećam se bolje iz dana u dan. Drago mi je što sam danas pomogao ekipi.”

Husejinović naglašava da je podrška navijača bila od velikog značaja za ekipu.

“Naši navijači su uvijek uz nas. Veliku im zahvalnost dugujemo, sjajno su nas bodrili tokom čitave utakmice. Uz njihovu podršku vjerujem da možemo ostvariti naše ciljeve mnogo lakše”, rekao je Husejinović.

U narednoj sedmici Sarajevo očekuje dvije utakmice, prva je na rasporedu u srijedu, protiv Travnika, a potom na Koševo u subotu dolazi Široki Brijeg.

“U kupu imamo velike ambicije. Želimo odigrati dobru prvu utakmicu protiv Travnika i olakšati sebi pred revanš na Piroti”, kazao je bordo prvotimac, dodavši:

“Utakmica protiv Širokog Brijega će sigurno biti najzanimljivija predstojećeg vikenda. Nadam se da ćemo nastaviti sa uspješnim rezultatima. Neće biti jednostavno, ali uz podršku sa tribina vjerujem da možemo doći do željene pobjede.”