NA KOŠEVU ŽELE TITULU: Sarajevo obezbijedilo učešće u Ligi za prvaka tri kola prije kraja

222

Jučerašnjom utakmicom i pobjedom protiv Viteza, Sarajevo je zvanično započelo proljetni dio BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ukupno šesta pobjeda u nizu, u domaćoj Premijer ligi BiH ostvarena je na koševskom travnjaku protiv Viteza, rezultatom 1:0, a zahvaljujući nova tri boda, Sarajevo je obezbijedilo učešće u doigravanju za najviši plasman u ovoj sezoni.

Naime, novi sistem takmičenja u BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovini koncipiran je na način da klubovi igraju 22 redovna kola, poslije kojeg će prvih šest klubova na tabeli formirati Ligu za prvaka, a šest posljednjih, Ligu za opstanak. Sarajevo je pobjedom protiv Viteza poboljšalo svoj bodovni saldo, te sada Bordo klub ima 37 osvojenih bodova, odnosno jedanaest više od sedmoplasiranog Širokog Brijega.

Obzirom na to da su do kraja regularnog toka prvenstva ostala još tri kola, Sarajevo zajedno sa Zrinjskim već sada obezbijedilo plasman u Ligi za prvaka, a sa željom da sakupi što više bodova Bordo klub dočekuje preostale tri utakmice protiv Olimpica, Širokog Brijega i Slobode.

U narednom kolu Sarajevo će gostovati Olimpicu na Otoci. Utakmica počinje u 15 sati, a igrati će se u subotu, 4. marta.