Bešlić, Šaulić i Kitić “zanijemili” zbog Menila Velioskog

356

13712709_1001455686637858_2091456676_n

Menil Velioski , 14-godišnjak iz Labuništa kod Struge, Makedonija, tokom takmičenja u šouu “Neki novi klinci” , svojim glasom fascinirao je ne samo članove produkcije, žiri, već i milijunski auditorijum. Pored pjevanja veoma voli da svira klavijature i to mu je ujedno i hobi i najbolja osobina kako on kaže.

Njegovi uzori su Saša Matić i Šaban Šaulić. A, kada zapjeva neku Šabanovu pjesmu , reći će kralj folka, i njega ostavi bez teksta.

Mnogi pamte njegovu intepretaciju pjesme Šerifa Konjevića “Nisam te ponizio” kao i Šabanova “Dva galeba” kojom je sve pokidao. Tokom ljeta Menil je imao nekoliko jako uspješnih nastupa, kako samostalnih tako i sa drugim pjevačima.




Mogli smo ga vidjeti na bini zajedno sa Šabanom, ali i sa Miletom Kitićem i mnogim drugim. Menil je već snimio novu pjesmu koju će publika moći čuti do sredine oktobra. O novoj pjesmi ne želi govoriti. Kako kaže želi da to bude iznenađenje za sve.

Ali bilo je onih koji su već čuli novu pjesmi poput: Halida Bešlića, Šabana Šaulića, Mileta Kitića, Semira Jahića… I svi su odlijepili koliko za pjesmom toliko kada su čuli slavujski glas ovog mladića koji će u novoj numeri posebno doći do izražaja.

Express